TrakyALI_39
Femtopat
Daha fazla
ZTE modemlerde root yetkisi almak için ZTE Config Utility isimli yazılımı kullanabilirsiniz. İşte adım adım conifg dosyasının şifresini çözüp düzenleme rehberi.
Öncelikle Python yüklemeniz gerekiyor.
![]()
Python kurarkenAdd Phyton to Pathseçeneğini işaretleyin.
2022 güncellemesi: H298a v9
Görünüşe göre ZTE modemi güncellemiş. V9 sürümünde henüz root yetkisi elde edilemiyor. Ayrıca aşağıdaki işlemlerle uğraşmak istemeyenler için @118483 bir script hazırladı, onu kullanabilirsiniz:
![]()
GitHub - BoomBookTR/ZXHN-H298A-V1.0-Modem-Root-Permission-Batch-Script
Contribute to BoomBookTR/ZXHN-H298A-V1.0-Modem-Root-Permission-Batch-Script development by creating an account on GitHub.github.com
manuel yöntem: ZTE modem root yetkisi elde etme
- Şimdi mkst/zte-config-utility adresinden code > download ZIP deyin ve inen dosyayı bir klasöre çıkartın.
- Modem arayüzüzünden yedeklediğiniz Config. Bin dosyasını ZTE Config klasörü içine kopyalayın.
- Başlat menüsüne CMD yazın.
- Komut satırı gelince Python kurulu olduğu yeri belirleyin ve komut istemcisine
cd C:\Users\Kullanıcı Adınız\AppData\Local\Programs\Python\Python39\Scriptskodunu girip Enter'a basın.- Bir sonraki adımda
pip install pycryptodomexkodunu girin. Bu işlem, şifreyi kırmak için erekli olan pycryptodomex kurulumunu yapacak.- Şimdi CMD'ye
cd C:\Users\recep\Downloads\zte-config-utility-masterkodunu girin. Buradaki konum, sizde ZTE Config nereye yüklü ise orası olacka.- Klaösre geçince "py setup.py install --user" yazın.
- Son olarak
py examples/decode.py --serial ZTEXXX config.bin config.xmlkodunu girince Config. Bin dosyanızın şifresi kırılacak ve config.xml çıktısı oluşacak.
- Ztexxx sizin modemin seri numarası olacak. Arayüzde yazıyor. Ya da altına bakın bulamadıysanız...
- Config.xml dosyasını bir metin editörü ile açın. Notepad olabilir.
- Dosyada
rootkelimesini üç defa arayın. Üçncüde, yanında yer alanDM name="Enable" val="0"değerini 1 yapın.
Kod:<Row No="0"><DM name="ViewName" val="IGD.AU1"/> <DM name="Enable" val="1"/> <DM name="AppID" val="1"/> <DM name="User" val="root"/> <DM name="Pass" val="$F1r1@dl"/> <DM name="Level" val="1"/> <DM name="ChgPwd" val="0"/> <DM name="EnWANAccess" val="1"/> <DM name="Extra" val=""/> <DM name="ExtraInt" val="0"/> </Row>- Şimdi
<DM name="SwitchShellEnable" val="0"/>değerini de 1 yapın.- Şimdi
zte-config-utilityklasöründekiconfig.bindosyasını silin!- Dosyayı modeme yüklemek için tekrar XML'i bın yapmanız gerek. Şu komutu girin
py examples/encode.py --serial ZTEXXXXXX --signature “ZXHN H298A V1.0” config.xml config.bin- Oluşan yeni Config. Bin dosyasını modeme yükleyin, modem yeniden başlayacak.
- Modem açıldığında artık root hesabı ile giriş yapabilirsiniz.
Bu yazı DonanımHaber'deki rehber kaynak alınarak yeniden derlenmiştir. Rehberi kendi ZTE zxhn H298a v1.0 modemimde denedim.
- Hata alırsanız komut Istemcisi'ni (CMD) açın ve Python'un kurulu olduğu dizine giderek
cd C:\Users\Kullanıcı Adı\AppData\Local\Programs\Python\Python39\Scriptskodunu girin.- Sonra da ve
pip listdeyin.- Karşınıza bu liste gelmeli:
Kod:pip 20.2.4 pycryptodomex 3.9.8 setuptools 49.2.1 zcu 0.1.0
Merhaba. Ben video da gösterilen her şeyi yaptım ama Config XML dosyası boş çıkıyor. Yardımcı olur musunuz?