Gıda Züber %100 Fıstık Ezmesi 315 gr X 3 Adet 389 TL

Aynı şeyi tekrarlayarak bir şey izah etmiş olmayacaksın. Gidip her şeyin en ucunuzu al olur mu? Sakın 5 kuruş fazla verme. Markette satılan kavanoz ürünlerde paketleme, işçilik, çalışan ve kar payı var. Dükkanda satılan fıstıkla aynı fiyat mı olsaydı? Gıda endüstrisinde tecrübeniz var gerçi sizin benden iyi bilirsiniz. 🤔 Al evinde yap o zaman ucuza getirirsin. Her şeyi evinde yap. Laf olsun diye yazmışsın sadece.
Her şeyin ucuzunu almıyorum, bir şeyin maksimum bir ederi vardır, gidip bir kilo ete 5 bin lira vermiyorum örneğin. İstediği kadar maliyeti olsun, 10 kat kâr marjıyla satılmaz. Ezmeler evde rahatlıkla yapılabilen şeyler, antep fıstığı ezmesini evde yapıyorum şahsen.
Instagram veya başka hiçbir sosyal medya hesabım yok lakin yukarıdaki alıntıda yazdığını okuyunca TikTok'ta bütün gün kaydıra kaydıra gezen birisi olmalısın ki böyle bir saçma şey yazmışsın. Algıları düzgün birisi böyle bir şey yazmaz zira.
Fikirlerin şahsına ait olmadığı için yazdım bunu, suçluluk hissetmiş olmalısın ki atağa geçmişsin.
Senelerdir bu işi yapıyorum. Pek çok şeker firmasını gezdim Marmara bölgesindeki. İyi kötü üretim ortamlarını biliyorum.

İçerikleri incele diye link atıyorum halen ezbere yorum yapıyorsun. Gıda endüstrisinde deneyiminiz varmış. Fıstık mı daha uygun fiyatlıdır yapay aroma vericiler ve şeker mi yoksa? Bir önceki mesajımda da sordum ama iletilmedi sanırım.
Ne işi yapıyorsun, gıda mühendisi misin, kimya mühendisi misin, kimyager misin? Yoksa basit bir tüccar mısın? Ben şahsen şeker fabrikasının içinde, prosesi gözlemliyordum. Yer fıstığı dünyanın en ucuz bitkisel ham maddelerinden biri, şekerden bile ucuz. Ezmelerin içindeki şekerler çoğunlukla nişasta bazlı invert şekerdir. Yapay aroma vericilerin maliyeti düşürdüğü birkaç gıda sayayım, bilgin olsun: tereyağı, muz, çilek, ananas, şeftali, ahududu, frambuaz, antep fıstığı, badem... Bu liste böyle uzayıp gider ama yer fıstığı asla bu listeye giremez.

Her şeyin ucuzunu almıyorum, bir şeyin maksimum bir ederi vardır, gidip bir kilo ete 5 bin lira vermiyorum örneğin. İstediği kadar maliyeti olsun, 10 kat kâr marjıyla satılmaz. Ezmeler evde rahatlıkla yapılabilen şeyler, antep fıstığı ezmesini evde yapıyorum şahsen.
Benzer fiyatta olup da kalite farkının 2 kat olduğu fıstıklar da var. İlla uçuk fiyatlar olmasına gerek yok. Çok sevdalısıysa insan onu da verir ayrı dava. Ben fıstık ezmesini severim ama o kadar da hayranı değilim. Kar marjı konusuna gelirsek tekrardan, bu konuda piyasadaki diğer ürünler de aynı şekilde yüksek kar marjıyla satılıyor. Fıstık ezmesi istisnai bir konumda değil.
Fikirlerin şahsına ait olmadığı için yazdım bunu, suçluluk hissetmiş olmalısın ki atağa geçmişsin.
Hakaret veya kışkırtma niyetiyle yazmadım. Kendi yazdığınız şeyin karşılığını verdim. Hem tanımadığınız birisine ezber satma diyorsun hem de Instagram'da boş gezen birisi olduğumu iddia ediyorsun. Mantıklı değil. Ayrıca internette rastgele bir tartışma umrumda bile değil niye suçluluk hissedeyim?
Ne işi yapıyorsun, gıda mühendisi misin, kimya mühendisi misin, kimyager misin? Yoksa basit bir tüccar mısın? Ben şahsen şeker fabrikasının içinde, prosesi gözlemliyordum. Yer fıstığı dünyanın en ucuz bitkisel ham maddelerinden biri, şekerden bile ucuz. Ezmelerin içindeki şekerler çoğunlukla nişasta bazlı invert şekerdir. Yapay aroma vericilerin maliyeti düşürdüğü birkaç gıda sayayım, bilgin olsun: tereyağı, muz, çilek, ananas, şeftali, ahududu, frambuaz, antep fıstığı, badem... Bu liste böyle uzayıp gider ama yer fıstığı asla bu listeye giremez.
Kimya ya da Gıda Mühendisliği diplomam yok. Gıdadan bağımsız bir sektörde Kimya laboratuvarında çalıştım 4 sene boyunca. Orada yetiştirildim bir tanıdığım vasıtasıyla. Gıdaların içeriklerini ve üretim aşamalarını sektör farklı olmasına rağmen öğrenme imkanım oldu. Fabrikaları gezme imkanım olduğunu söylemiştim bunun haricinde tüccarlık yaptım evet ama basit bir tüccarlık değil. Farklı şehirlerde büyük yerlerde çalıştım. Hem üreticiyle hem de satıcı tarafıyla muhattap oldum. Baya uzun tecrübem oldu ama akademik olarak farklı planlarım olduğu için bıraktım. Bir süredir yapmıyorum. Doğal meyvelerde bile çalıştığım tatlı satıcıları üretici firmadan glikoz şuruplu ürün istiyordu özellikle. Üretici firmanın şurupsuz ürünü de var fakat şuruplu ürün de satıyordu. Hurma bunun en büyük örneği. Şeker ve yapay aroma vericilerin maliyetinin fıstık ezmesinden fazla olduğunu size kim ya da hangi fabrika öğretti bilmiyorum ama ben anlattığım seneler boyunca bunun tam aksi olduğunu gördüm hep. Fakat kullanılan şekere ve aroma vericiye göre değişir. Şekerin ve aroma vericinin de pahalısı, ucuzu var. En basitinden yasaklanıp toplatılan büyük kavanoz balların içerisinde sırf glikoz şurubu var. Fiyatları da bahsettiğiniz yer fıstığından gramaj bazında çok daha ucuz. Televizyon bal satıcılarını saymıyorum bile. Ayrıca varsayalım ki maliyet konusunda senin dediğin doğru. Yine de yapay aroma verici ve şeker kullanmamaları için yeterli bir sebep değil. Bugün pek çok kişi şekersiz ürünleri beğenmiyor. %100 fıstık ezmesini ve şekerli fıstık ezmesini 100 milyon kişiye yedirsen 80 milyonu şekerliyi tercih eder. İşin arz ve talep boyutu da var kısaca. Fıstığın kalitesi kötü olunca da oradan kıstıklarını bunlarla dengeliyorlar. Her firma aynı değil tabii.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı