- Makaleler
- 3
Her şeyin ucuzunu almıyorum, bir şeyin maksimum bir ederi vardır, gidip bir kilo ete 5 bin lira vermiyorum örneğin. İstediği kadar maliyeti olsun, 10 kat kâr marjıyla satılmaz. Ezmeler evde rahatlıkla yapılabilen şeyler, antep fıstığı ezmesini evde yapıyorum şahsen.Aynı şeyi tekrarlayarak bir şey izah etmiş olmayacaksın. Gidip her şeyin en ucunuzu al olur mu? Sakın 5 kuruş fazla verme. Markette satılan kavanoz ürünlerde paketleme, işçilik, çalışan ve kar payı var. Dükkanda satılan fıstıkla aynı fiyat mı olsaydı? Gıda endüstrisinde tecrübeniz var gerçi sizin benden iyi bilirsiniz.Al evinde yap o zaman ucuza getirirsin. Her şeyi evinde yap. Laf olsun diye yazmışsın sadece.
Fikirlerin şahsına ait olmadığı için yazdım bunu, suçluluk hissetmiş olmalısın ki atağa geçmişsin.Instagram veya başka hiçbir sosyal medya hesabım yok lakin yukarıdaki alıntıda yazdığını okuyunca TikTok'ta bütün gün kaydıra kaydıra gezen birisi olmalısın ki böyle bir saçma şey yazmışsın. Algıları düzgün birisi böyle bir şey yazmaz zira.
Ne işi yapıyorsun, gıda mühendisi misin, kimya mühendisi misin, kimyager misin? Yoksa basit bir tüccar mısın? Ben şahsen şeker fabrikasının içinde, prosesi gözlemliyordum. Yer fıstığı dünyanın en ucuz bitkisel ham maddelerinden biri, şekerden bile ucuz. Ezmelerin içindeki şekerler çoğunlukla nişasta bazlı invert şekerdir. Yapay aroma vericilerin maliyeti düşürdüğü birkaç gıda sayayım, bilgin olsun: tereyağı, muz, çilek, ananas, şeftali, ahududu, frambuaz, antep fıstığı, badem... Bu liste böyle uzayıp gider ama yer fıstığı asla bu listeye giremez.Senelerdir bu işi yapıyorum. Pek çok şeker firmasını gezdim Marmara bölgesindeki. İyi kötü üretim ortamlarını biliyorum.
İçerikleri incele diye link atıyorum halen ezbere yorum yapıyorsun. Gıda endüstrisinde deneyiminiz varmış. Fıstık mı daha uygun fiyatlıdır yapay aroma vericiler ve şeker mi yoksa? Bir önceki mesajımda da sordum ama iletilmedi sanırım.