Zula yükletmek için bilgisayarcıya 100 TL veren adam

Makaleler
1
Daha fazla  
Dışarıya çıkarken daha önce yazın yanında çalıştığım bir bilgisayarcıya uğradım sohbet muhabbet için. Sonra bir adam ve çocuğu geldiler. Bilgisayara Zula yükletmek için gelmişler. Evet Zula. Usta laptopu bana verdi ben de bilgisayarı çıkardım atölyeye internet bağladım yükledim. Çocuğa Gmail'in var mı dedim yok dedi ben de hesap açıp verdim çocuğa. Hesap boş. Benim usta da adamdan 100 lira aldı. Verip bereket versin deyip çıktılar. Biraz pahalı bir bilgisayar getirdiklerinden ben de kötü karşılamadım ses etmedim. İş bilmezlik harbiden adamı bitiriyor. Hayır çocuk da 14 15 yaşında birisi iyi kötü araştırsa bulacak yükleyecek bedavaya. Aşırı garibime gitti. Hele ki enflasyonun tavan yaptığı şu zamanlarda. Çocuk biliyor da babası mı izin vermiyor diye düşünüyorum ama çocuğun Gmail'i bile yoktu.

Adamlar para harcayacak yer bulamamıştır. Ya da çocuğun (dalga geçmiyorum) zihinsel bir engeli vardır. Babası da araştırmadığı için direkt bilgisayarcıya götürmüştür.
Çocuk sağlamdı hocam. Hiç özürlü gibi görünmüyordu.

Ben de nedense müşterinin bunu becerememiş olmasına değil de bilgisayarcının şu işlem için 100 TL almasını garipsedim. Yükleyememişse yükleyememiş bizi ne ilgilendirir de şu iş için 100 TL istemek ne kadar doğru bilemedim.
Hocam yükleyememiş değil hiç yüklememişler. Setup falan yoktu indirilenlerde. Hesabı bile ben açtım.

Fiyat sordu benim usta 100 lira dedi. Bahşiş değil.

Sonuçta alt limit almış, kalkıp 300 TL almamış. 100 TL neden gözde büyültüldü anlamadım ustayla sen 2 döner 2 kola siparişi verseniz zaten 100 TL tutacak adam öğlen yemeğini karşılamış gibi düşün.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı