- Makaleler
- 7
Dün akşam motosiklet grubumuzdaki birkaç üyeyle beraber bir benzin istasyonunda toplandık. Öyle oturduk, kahve içiyoruz sohbet ediyoruz. İki tane abide ZX4RR var. Birisi egzozlu, diğeri egzozsuz. Egzozlu olanda Akropoviç var ancak boğazdan değil, sadece tüp şeklinde. Egzozsuz olanın sahibi, egzozlu olan motosiklet ile bi' tur attı geldi. Sonra dedi ki, hadi benim motorun egzozunu sökelim. İyi dedik sökelim. Uğraştık, çabaladık, 15 dakikada falan egzozu söktük. Sonra aldı motoru, bi' tur attı ama motosiklet kıyamet ya. O sırada gruba bi' video geldi, yazan şu: "Çevre yolunda birisi yardırıyor."
Gruba atılan videoyu şuraya şöyle bırakayım:
Bu sesin kaynağını ise size şöyle bırakayım:
Videoyu çektikten sonra fark ettim ki, sizde ilk video ile ikinci videonun sesini kıyaslayarak bunu anlayabilirsiniz, mikrofonum sesi inanılmaz derecede kısmış. Ben videoyu çekerken, motosikletin tam yanımdan geçtiği sıra kulağımda neredeyse bir patlama hissiyle beraber birkaç saniye kulak çınlama hissi de yaşadım. Ancak videoda bu belli olmuyor, hatta ilk videoda ses daha yüksek.
Egzozu söktük derken, tabii ki komple değil. Sadece kafadaki tüpü söktük. Bu videolarda halen katalizör ve headers halen motosikletin üzerinde. Son susturucuyu söktük desem daha mantıklı olur sanırım. Ancak bu haliyle bile ses bizi resmen eritti ya. Dünden beri açıp nerdeyse 10 sefer izlemişimdir sanırım
Sizce nasıl çıkmış ses?
Gruba atılan videoyu şuraya şöyle bırakayım:
Bu sesin kaynağını ise size şöyle bırakayım:
Videoyu çektikten sonra fark ettim ki, sizde ilk video ile ikinci videonun sesini kıyaslayarak bunu anlayabilirsiniz, mikrofonum sesi inanılmaz derecede kısmış. Ben videoyu çekerken, motosikletin tam yanımdan geçtiği sıra kulağımda neredeyse bir patlama hissiyle beraber birkaç saniye kulak çınlama hissi de yaşadım. Ancak videoda bu belli olmuyor, hatta ilk videoda ses daha yüksek.
Egzozu söktük derken, tabii ki komple değil. Sadece kafadaki tüpü söktük. Bu videolarda halen katalizör ve headers halen motosikletin üzerinde. Son susturucuyu söktük desem daha mantıklı olur sanırım. Ancak bu haliyle bile ses bizi resmen eritti ya. Dünden beri açıp nerdeyse 10 sefer izlemişimdir sanırım