Çözüldü ZyXEL modem kurulumu nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

pardon12

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, ben ZyXEL VMG3312-B10b modelini kullanıyorum, Türk Telekom kullanıcısıyım ve son 2, 3 gündür hız düşük ama ben farkında değildim. Bugün oyun indirmek istedim ama baktım internet hızı yerlerde. Forumlara baktım nedir çözümü diye. Modem reseti bayağı popülermiş, bu reset işini önceden de denemiştim becerememiştim. Teknik ekip geldi hallettiler ve dediler ki "bu işi bilmeden reset atmaya çalışma". O yüzden bu sefer bayağı araştırma yapma kararı aldım ama pek de kaynak yoktu. Bulduğum bir video da 192.168.1.1. gibi bir yere giriş yapıp, şifre değiştirince oluyor falan diyordu, yaptı oldu da. Haaa bu kadar kolaysa yaparım dedim yapamadım gene . Üstelik artık erişrmiyordum da internete. Çözümğ bilen bi arkadaş var mı acaba? müşteri hizmetlerini aradım, altyapı sorunu var diyip geçiştirdi. Sorunun o olmadığını biliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yaptım. Sonra ne var?

Arayuzun kullanici adi admin, sifre ise turktelekom ya da ttnet. Muhtemelen internete erisim icin yapmaniz gereken bir şey yoktur ancak agin ismini ve sifresini degistirmek icin ag ayari kismina girip kablosuz kismindan degistirebilirsiniz. Eger internet yoksa kurulum gerekebilir. Haber verin yoksa ona da yardimci olalim.

Cihazda reset tusu vardir. Oraya bir igne ile 3 saniye basili tutun. Isiklar yanip sonecektir. Ondan sonra aga baglanip 192.168.1.1'e girin. Buraya kadar geldiginizde soyleyin devamini da anlatayim.

Yaptım. Sonra ne var?

Arayuzun kullanici adi admin, sifre ise turktelekom ya da ttnet. Muhtemelen internete erisim icin yapmaniz gereken bir şey yoktur ancak agin ismini ve sifresini degistirmek icin ag ayari kismina girip kablosuz kismindan degistirebilirsiniz. Eger internet yoksa kurulum gerekebilir. Haber verin yoksa ona da yardimci olalim.

Çözüm
Sen resetle deyince tekrar resetleyeyim dedim. Garip bir şekilde bu sefer otomatik oldu kendiliğinden, internet hızımda eski haline geldi. Teşekkür ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…