Zyxel modeme Wi-Fi ile bağlanılamıyor

akaymucahit

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, evdeki internete masaüstü bilgisayarımdan kablolu olarak sorunsuz bağlanabiliyorum. Ama kablosuz olarak evdeki hiçbir cihazdan bağlanamıyorum. iPhone telefonumda internete bağlanmayı denediğimde "bu ağ, yakındaki diğer birçok ağ tarafından kullanılmakta olan Wi-Fi kanallarında çalışıyor." gibi bir hata alıyorum. Bu hatayı yalnızca ilk denememde veriyor. Sonraki bağlanma denemelerinde ise hep "bu ağa bağlanılamadı" hatası veriyor. Modemi kapatıp açmayı, resetlemeyi ve tekrar arayüz kurulumu yapmayı, kablosuz ağ kanalları ayarlarıyla oynamayı dahi denedim ama hiçbir çözüm bulamadım. Modem marka ve modeli: Zyxel vmg3312.

Modem arayüzünde WPA'yı seçtiniz mi?
Güvenlik modu şu an WPA2-PSK

WPA-PSK'yı seçmek istediğimde ''WPA-PSK çalışır olamaz. WPS 2.0'' diye hata veriyor ve WPA-PSK'ye geçmiyor.

Modeme defalarca reset atıp baştan kurulum yaptım. Şunu farkettim; reset attığımda internet sağlayıcımdan aldığım kullanıcı adı ve şifremi girip kablosuz internet ayarlarına hiç dokunmadan (SSID ve kablosuz internet şifresini değiştirmeden) modemin default şifresi ile android telefondan bağlanabiliyorum. Ama bu sefer de telefon Wİ-Fİ'ye bağlı ama internet yok görünüyor ve interneti yine kullanamıyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…