ZyXEL VMG3312-B10B Modem WAN Sorunu

Jrexlul

Megapat
Merhabalar, elime bugün ulaşan Zyxel'in vmg3312-b10b modemini bağladım, gerekli ayarları yaptım, internet çalışıyor fakat WAN üzerinden bağladığımda çalışmıyor. Modemin üzerinde WAN ışığı yanmıyor ve internete bağlanamıyorum. Bu yüzden ben de LAN 1 üzerinden bağladım ve çalışıyor. WAN üzerinden bağlanamamak bir sorun teşkil eder mi?

@MF cevabınız için teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak, kurulum yaparken ben "Genişbant" sekmesindeki açılan tabloda 3. sekmedeki yani "MyISP_ETH"den kurulum yaptım. Yalnız diğer sekmelerde de aynı ayarı yapmışım gibi görünüyor. 2. sırada "MyISP_VDSL" var örneğin.

Bir de şuan AKK'den dolayı hızım 3 megabite düşmüş olsa da SNR Margin ve diğer değerlerim şu şekilde. VDSL Port Details Upstream Downstream
Line Rate: 2.173 Mbps 24.640 Mbps
Actual Net Data Rate: 2.046 Mbps 24.576 Mbps
Trellis Coding: ON ON
SNR Margin: 38.1 dB 33.6 dB
Actual Delay: 0 ms 0 ms
Transmit Power: - 5.0 dBm 3.1 dBm
Receive Power: -12.8 dBm -4.5 dBm
Actual INP: 0.0 symbols 0.0 symbols
Total Attenuation: 7.8 dB 7.5 dB
Attainable Net Data Rate: 57.317 Mbps 127.732 Mbps bu değerler ile kopma sorunu yaşamam diye düşünüyorum.

SNR Margin değerlerin gayet iyi. Modemin arayüzünde genişbant menüsünde 4 tane satır var. MyIsp_Eth üzerinden kurulum yaptıysan ve internetin aktif şekilde çalışıyorsa diğer satırların önemi yok. Burda hat tipine göre kurulum gerektirdiğinden 4 tane satır var.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı