Zyxel VMG3312-B10B Wi-Fi bağlantı problemi

Onur Karan

Hectopat
Daha fazla  
Tuhaf bir sorunla karşı karşıyayım. Masaüstü Pc ve telefonlar bu modeme kolaylıkla bağlanırken dizüstü bilgisayarım Wi-Fi bağlantısı gerçekleştiremiyorum. Sorun dizüstünde olabilir diyebilirsiniz ben de öyle düşündüm ama dizüstüyle birçok Wi-Fi'ye bağlanabiliyorum. Okulda, yurtta her bulduğumuz Wi-Fi'ye bağlanabiliyorken evimde kendi modemime bağlanamıyorum. İlginçlik burada başlıyor ne zaman laptopla wi-fiye bağlanmak istesem bu sefer telefonumu Wi-Fi'den atıyor. Modemi fabrika ayarlarına sıfırladım sadece dizüstü cihazla bağlandım sorun çıkmadı ta ki telefonla Wi-Fi'ye girene kadar. Laptopla takılırken telefonla bağlanmayayım dedim ama o da olmadı artık bir kere bağlanınca bir daha internete erişemiyorum. Bağlanıyor internet var gözüküyor ama hiçbir sayfa açmadan 2-3 saniye sonra atıyor tekrar bağlanıp tekrar atıyor. Bütün cihazları sıfırladım, sürücülerini güncelledim o da olmadı...

Umarım daha önce böyle bir sorunla karşılaşan birileri vardır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayarlarını yapmakta zorlanmayacaksan eğer modemini fabrika ayarlarına dönder.

Ip kirliliğinden dolayı bu sorunu yapıyor olabilir.

Modeminde LAN sekmesine oradan da DHCP Sunucu ayarlarına gir ve DHCP Ip aralığının başlangıcını (192.168.1.1 ile modeme ulaşıyorsun diyelim mesela) şu şekilde değiştir:

DHCP Başlangıç IP Adres 192.168.1.100
DHCP Bitiş IP Adres 192.168.1.150

Kira süresi varsa onu da sınırsız yapabilirsin.
Ayrıca aynı yerden DNS seçeneğini kapalı yap ve birincil dns yerine 192.168.1.1 yaz ikincil dns'i boş bırak.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı