ZyXEL VMG3313-B10a modemi router olarak kullanınca hız düşüyor

Makaleler
3
Herkese merhaba,

Sorunum kısca başlıktaki gibi detaylıca anlatmak gerekirse ben fibere geçti ve eski modemi internetin çekmediği odaya koydum (PC'nin yanına) ve 2 modem arasında Ethernet ile bağlantı sağladım böylece eski modemim roter görevi görüyor. Ama roterdan PC'ye kablolu bağlantıda hız 90-95Mbps civarı çıkarken direk ana modemden Ethernet ile bağlayınca hız 110Mbps'leri görüyor. Arada neredeyse 2mb/slik hız var bu da indirme yaparken gerçekten etkiliyor. Bu neden kaynaklı olabilir? Yapmam gereken bir ayar falan mı var?

Yeni fiber destekli modem: ZTE Zxhn H298a v1.0
Eski, roter olarak kullandığım modem: ZyXEL VMG3313-B10a
@Dejuf

Herkese merhaba,

Sorunum kısca başlıktaki gibi detaylıca anlatmak gerekirse ben fibere geçti ve eski modemi internetin çekmediği odaya koydum (PC'nin yanına) ve 2 modem arasında Ethernet ile bağlantı sağladım böylece eski modemim roter görevi görüyor. Ama roterdan PC'ye kablolu bağlantıda hız 90-95Mbps civarı çıkarken direk ana modemden Ethernet ile bağlayınca hız 110Mbps'leri görüyor. Arada neredeyse 2mb/slik hız var bu da indirme yaparken gerçekten etkiliyor. Bu neden kaynaklı olabilir? Yapmam gereken bir ayar falan mı var?

Yeni fiber destekli modem: ZTE Zxhn H298a v1.0
Eski, roter olarak kullandığım modem: ZyXEL VMG3313-B10a
@Dejuf
Hocam beni etiketlediğiniz için yazıyorum. Maalesef modemler hakkında detaylı bilgim yok. Aklıma ilk gelen şu idi: "Eski modeminizin LAN portları en fazla 100 Mbps mi destekliyor acaba" diye düşündüm. Ama internetten araştırdığımda gördüm ki LAN portları gigabit destekliyormuş.
Kabloları bir kontrol edin isterseniz. Yeni modem ile eski modem arasındaki kablonun ve eski modemden bilgisayarınıza giden kablonun en az CAT5e, hatta mümkünse CAT6 olduğundan emin olun. Açıkçası başka da bir şey gelmiyor aklıma.
Dediğim gibi modemler, routerlar, mesh sistemler vs. hakkında detaylı bilgi sahibi olmadığım için yardımcı olamıyorum maalesef. Bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olurlar.

Hocam beni etiketlediğiniz için yazıyorum. Maalesef modemler hakkında detaylı bilgim yok. Aklıma ilk gelen şu idi: "eski modeminizin lan portları en fazla 100 Mbps mi destekliyor acaba" diye düşündüm. Ama internetten araştırdığımda gördüm ki lan portları gigabit destekliyormuş.
Kabloları bir kontrol edin isterseniz. Yeni modem ile eski modem arasındaki kablonun ve eski modemden bilgisayarınıza giden kablonun en az CAT5e, hatta mümkünse CAT6 olduğundan emin olun. Açıkçası başka da bir şey gelmiyor aklıma.
Dediğim gibi modemler, routerlar, mesh sistemler vs. hakkında detaylı bilgi sahibi olmadığım için yardımcı olamıyorum maalesef. Bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olurlar.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı