Çözüldü ZyXEL VMG3625-T50b modemde 2.4 ve 5 GHz ağlar nasıl ayrıştırılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Nios

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, bugün ZyXEL VMG3625-T50b marka model bir modem aldım. Herkeste görüyorum, modemler hakkında pek de bir bilgim yok açıkçası, bu modemde çift bant desteği var. Wi-Fi ağları kısmında hem 2.4GHz hem de 5GHz'in ayrı ayrı gözükmesi için ne yapmam lazım? Modem ara yüzü kısmında 2.4G'yi ve 5G'yi aynı tut seçenegini inaktif ettim ancak hala tek bir ağ gözüküyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Manuel olarak birinin adının sonuna 2.4GHz birinin adının sonuna 5GHz diye eklemeyi denediniz mi?
Manuel olarak birinin adının sonuna 2.4GHz birinin adının sonuna 5GHz diye eklemeyi denediniz mi?

Çözüm
Kablosuz ayarlardan, Mesh/bandsteering açık ise kapatıp, "aynı tut" tikini tekrar kaldırıp, 2.4ghz Başka bir id, 5ghz başka bir id ver.

Kablosuz ayarlardan, Mesh/bandsteering açık ise kapatıp, "aynı tut" tikini tekrar kaldırıp, 2.4ghz Başka bir id, 5ghz başka bir id ver.
Sağol hocam yanıt veren arkadaşın basit çözümü işe yaradı gerçekten.

Aslında modemin kendisinin otomatik olarak bu isimleri ataması gerekiyordu değişik, olduğuna sevindim.
Aslında modemi ilk kurduğum o an 2 farklı ağ gözüküyordu sonra aniden gitti 3 saattir bunu araştırıyordum modemden pek anlamadığım için daha değişik bir çözümü olacağını düşünmüştüm böyle basit bir çözüm aklıma gelmemişti teşekkür ederim.

Ben bu modemi Türksat'tan kiraladım. Ancak DHCP IP bloğunu 172'li aralıkta veremiyorum. Firmware güncellemesi var ama Türksat güncelleme menüsünü gizletmiş. Nasıl açarım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…