Pentium G3258 ve GTX750TI darboğaz

Bıos a girin. Orada enerji tasarrufu performans gibi çok basit düzeyde seçenekler olması gerekiyor.Hatta bir fotoğraf atın bize. Bazı anakartların otomatik OC özelligi olabiliyor.4.0 a çekmez ama 3.6 ya çekecektir.
 
Zaten darboğaz dediğimiz olay işlemcinin ekran kartını besleyememesi değil mi? Çözünürlük düştükçe ekran kartı performansı artıyor ama işlemci performansı aynı kaldığı için hızına yetişemiyor doğal olarak.
 
Arkadaşlar yanlış bilgilendirme yapmışsınız. Çözünürlük düşünce ekran kartının performansı artmaz, ekran kartının kapasitesi bellidir. Artan şey FPS'dir.
Yüksek çözünürlükte orta ayarlarda 60 FPS aldığınızı düşünün, çözünürlüğü düşürürseniz ultra ayarlarda 60 FPS alabilirsiniz veya ayarlarla oynamayıp orta ayarlarda bırakıp 90 FPS alabilirsiniz.
Üç durumda da ekran kartının size sunduğu kapasite aynıdır ve ekran kartının yaptığı işlem aynıdır. Dolayısıyla işlemciye düşen yük aynıdır.
Siz derseniz ben yatay senkronizasyon yapacağım FPS'yi 60'a sabitleyeceğim o zaman düşük çözünürlükte 90 FPS alabilecekken 60 FPS almaya başlarsınız. Bu da ekran kartının yaptığı işi %33 azaltır, dolayısıyla işlemciye düşen yük azalır. Söylediklerinizin tam tersi durum ortaya çıktı.
Sonuç olarak eğer ayrı çözünürlüklerde ekran kartının performansını sonuna kadar kullanıyorsanız, o zaman işlemciye aynı oranda yük binecektir.
 
Arkadaşlar bu postun altına yazmak istedim benimde aklıma takılan bir problem var.
İ5 3370 3.4GHz İşlemci ile MSI GTX760 Twin FrozrGaming OC darboğaz olur mu ?
MSI Global Z77A-GD65 Anakart ile uyumlu olur mu ?
Şuanki Sistemim :
GTX560 Ti - 8GB RAM -1 TB HDD -Thermaltake Element T 700W Midt Atx
1000 lira gibi bir masraf yapıp sistemi daha iyi seviyeye getirmek istiyorum.
SSD de alıcam tabiki :D
MSI Destek bölümünde uyumlu olan kartlar var ama bu kart yok problem çıkartır diye korkuyorum.
 
Arkadaşlar ben de İntel Pentium G3258 ve Msi GTX750 Ti almak istiyorum.Elimde Asus H61M-D Plus,Everest 400w Psu bulunmakta.Sizce güç yeterli olur mu?Anakart bi sorun çıkartır mı?İşlemciyi Asusun desteklediği optimal seviyeye getireceğim.
 
Battlefield'ın multide işlemciye çok yük bindirdiği biliniyor, oc yapmadığınız için işlemci kaynaklı fps düşüşleri yaşıyorsunuz.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı