Windows 7 Kurulumu Yazılı Anlatımı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Sansür

Kilopat
Katılım
25 Eylül 2014
Mesajlar
193
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Ben 10.sınıf bilişim öğrencisiyim. Hoca bizden Windows 7 kurulumunu çıktı halinde getirmemizi istedi ama sorun resimli değil, yazılı anlatmamız gerek. Windows 7 yazılı bir şekilde yazabilir veya bunun için bir link verebilir misiniz.?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anlamadım şimdi, Windows 7 mi kuracağız? Çıktı derken iso dosyası mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 7 kurulumu zaten uzun sürmüyor. USB veya Dvd içine yazmayı sormuyorsa.

Usb belleği (veya Dvd) yerine takıyoruz. Bilgisayarı açarken Bios menüsüne girmemiz gerekiyor. (Del, F2, Esc tuşlarından biri)
Biosdan Boot sekmesine gelip usb belleğimizi 1. sıraya alıyoruz ve kaydet diyoruz ve bilgisayar kendiliğinden reset atıyor.

Bu arada ekrandan gözlerimizi ayırmıyoruz ve ekrana gelecek olan "CD veya Dvd'den önyükleme yapmak için bir tuşa basınız" yazısını bekliyoruz.

Yazı çıktığında tıklıyoruz ve karşımıza önyükleme geliyor ondan sonrada Windows 7 kurulum penceresi karşımıza geliyor. Buradan "Şimdi Yükle"ye tıklayarak ilerliyoruz. Karşımıza Kullanım koşulları sözleşmesi falan filan çıkıyor. Kabul edip ileri diyoruz.

Sonra karşımıza 2 seçenek çıkacak bunlar Yükselt ve Özel. Sıfır kurulum yapacağımız için Özel'i seçiyoruz ve karşımıza kurulum yapılacak diskler çıkacak. (Sıfır bir bilgisayar olduğunu varsayarak) karşımızda ki diski isteğe bağlı 2 bölüme ayırabiliriz. Sonra kurulum yapacağımız bölümü seçip ileri diyoruz.

Kurulum tamamlanınca bizden Bilgisayar adı, saat, lisans numarası, internet ağı gibi soruların olduğu pencereler çıkıyor. Bunları da tamamlayıp ileri diyoruz ve kurulum tamamlanıyor. İyi geceler.
 
Teşekkürler. Çok işime yarıyacak.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı