500 TL'ye Lumia Tavsiyesi

Ertugrrul

Kilopat
Katılım
9 Ocak 2015
Mesajlar
493
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Nokia Lumia 820 almayı düşünüyorum ama hayatımda hiç windows phone kullanmadım. Discovery 2 mini ile arasında kaldım sizce hangisini almalıyım nedenleri artıları ve eksileri ile söylerseniz sevinirim telefon önerirsenizde bütçem 500 TL.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows phone işletim sistemi kullanan bir telefon alırsan uygulama eksikliği çekebilirsin, arayüze alışman 1 ayını kadar alabilir, kişiselleştirme yok denilecek kadar az.Tabi artılarıda var arayüzün stabilitesi, Nokia nın kamerası ve dayanıklılığı ve güncelleme desteği. Eğer daha önce Android kullanmış ve birazda kurcalamaya meraklıysan Discovery 2 Mini, biraz üstüne para koyabilirsende Zenfone 5-6 yada Discovery 2 veya Discovery Air alabilirsin.
 
Şuan Samsung Pocket Neo adlı telefonu kullanıyorum. Ekranı çok küçük olduğu için değişme kararı aldım açık söyliyim ilk önce ps3 alayım dedim sonradan telefona döndüm ama Windows Phone'lar nedense çok renkli gibibe geliyor. Oyun konusunda vb sıkıntı çekermiyim ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
2 seridir Lumia kullanıcısıyım. Bundan önce Lumia 920,şimdi ise Lumia 930 kullanıyorum.. Sana artılarını ve eksilerini kendimçe anlatayım..

Eksileri
  • Bana göre tek ve en büyük eksiği uygulama-oyun yani mağaza eksikliği..
Artıları
  • Kamera konusunda fazlasıyla mükemmeller..
  • Windows işletim sistemi sürekli destek alan ve hemen hemen ios ile aynı stabilitede bir işletim sistemi. Oldukça akıcı ve hızlı.
  • Bazı 1gb isteyen uygulamaları WP nin en düşük segmentteki 512mb lik telefonlarda bile hiç kasmadan oynanabildiğine bizzat tanık oldum.
  • Android gibi bir süre sonra telefonda takılmalar donmalar yaşamayacaksın. s4-note2 kullanan arkadaşlarım 3-4 ayda bir fabrika ayarlarına geri yüklüyorlar..
  • Microsoftun kendi programları ücretsiz ve oldukça faydalı olabiliyor. Office Adobe gibi.
  • Arayüzüne alışmak benim sadece 2 günümü almıştı. İstediğin gibi düzenleyebilir,istediğin her şeyi elinin altına alabilirsin. 3 Farklı boyutta kutucukları dizebilirsin.
  • İnternet hızı konusunda ev arkadaşımın S4'ü,diğer ev arkadaşımın 5s i ve benim 930 umu aynı wi-fi ye bağladığımızda 930 daha hızlı bir test gösterdi.

Demem o ki kardeşim 920 den sonra tekrar 930 almam benim zaten ne kadar memnun kaldığımın göstergesidir.
Mağaza takıntın yoksa eğer alabileceğin uygun bütçeye yüksek kaliteye ulaşabileceğin bir seridir Lumia serisi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı