%100 disk kullanımı

Catania

Kilopat
Katılım
23 Ağustos 2014
Mesajlar
259
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bir müddettir sistem boşta iken %100 disk görüyordum, kisa süre sonra normale dönüyordu. Şu aralar sürekli %100 oluyor açılışta direk kasilmalar başlıyor. Diski kullanan system ve hizmet yerel ana bilgisayar oluyor. Sorunu bayağı araştırdım. Forumdaki her seyi denedim. Windows search vs kapatma olaylari ise yaramadı. En son sfc /scannow komutu ile onarma yolunu gördüm dosya bozukluğuna karşı onu denedim hata verdi %24te. Chkdsk /r yapip PC yeniden başlattım, şu an scanning and repairing drive da %11 de kaldi, ilerlemiyor. Sorun Windows 8.1 bozuk disklerde olduğu ya da sistemde çok fazla bozuk dosya olduğu zaman oluyor gibi bir şey okumuştum. Notebook kullaniyorum, kesin çözüm SSD geçmek mi yoksa HDD değiştirsem düzelir mi? Kafayi yemek üzereyim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hd Tune programını ile error scan taraması yapıp sonuçları paylaşın.
Şuan taramayı yapıyorum bu arada açtım pc yi 5 dk hiçbirşey yapmadan bekledim sadece görev yöneticisini açtım. %100 ile açıldı bu zaten normal bişiy açılışta hizmetler felan başlatılıyor. Sonra kendiliğinde düştü.Hd tune indirdim başlattım taramayı, şuan system 80mb diski yiyor .

Hd tune taramanın yarısına geldi, system halen 70-80 mb disk kullanıyor ve bu arada 4 kırmızı nokta çıktı. Damaged blocks %0.2 yazıyor. Ama daha yarısında şuan tarama
 
Bu iyi haber, kesinlikle yollayın. Çok ağır çalıştığını, sesler geldiğini söyleyin. Bad Sector oluştuğunu farkedip yenisini yollayacaklardır.
 
bad sector.PNG
Vaziyet şuanda bu şekil.
 
yorumlar bir harika bi de böyle bişey var nette gezinirken açılan pencerelerde çıkan yeni virüsler farkında olmadan karşıdan yüklemere iniyor özellikle 8 ve 8.1 de disk kullanımını %100 yapıyor ve dizüstülerde fan çıldırıyor öylr bişey de olabilir. başıma geldi bir kaç kere zor kurtardım diski.
 
Şimdi notebookumdaki harddisk WD scorpio blue 1 TB 5400 rpm. Ben bunu garantisine yollasam yine bunu takicaklar acaba diyorum bunun yerine baska bir 2.5 inclik HDD alsamda onumu taksam 7200rpm lik. Birde SSD düşünüyorüm vatanda gördüm western digital den 120gb SSD + 1TB HDD Birleşik 2.5 inc onumu alsam acaba? M2 sata slotumda bos orayada bi SSD alsam daha guzel olmazmi ? www.vatanbilgisayar.com: Wd 2.5" 1Tb Scorpio® Blue™ Sata 3.0 5400Rpm 8Mb Notebook Disk - Vatan Bilgisayar şuan notebooktaki bad sectorlu HDD bu model. www.vatanbilgisayar.com: Wd 2.5" 120Gb Ssd + 1Tb Hdd Wd Black² Sata 3.0 Sabit Disk - Vatan Bilgisayar Bunumu alip taksam acaba ?
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı