Mushkin Yeni Ekonomik SSD Serisini Duyurdu.

115.jpg
Günümüzde artık HDD hızı yeterli olmadığı için SSD ile yeni bir hız sürecine giren donanım sektörü , SSD ile yüksek hızı yakalamış fakat yüksek fiyatıyla da can yakmaktadır.İşte bunu göz önüne alan Mushkin, biraz bonkörlük yaparak ekonomik bir SSD serisi oluşturmuş.

Mushkin ECO2 adlı SSD serisi bazı özelliklerden fedakarlık yaparak ekonomik bir seri oluşturmuş. MLC tabanlı bellekler kullanan firma biraz eski SandForce SF-2200 kontrolcüsüne yer veriyor. Ayrıca flash belleğin hangi firmanın imzasını taşıdığı açıklanmamış. Seri okuma hızında 550MB/s, yazma hızında ise485-530MB/s arasında performans gösteriyor.

Rastgele 4K yazma IOPS değerleri ise 32000-87000 arasında değişiyor. Ayrıca seri TRIM komutlarını da destekliyor.

2.5 inç formatındaki diskler 7mm kalınlığa sahip ve SATA3 6 Gb/s arabirimine de geriye dönük olarak uyumluluk sunuyor. Serinin 60GB kapasiteli versiyonu 40$, 480GB kapasiteli versiyonu ise 160$ olarak fiyatlandırılmış. Arada farklı versiyonlar da mevcut.

480GB kapasiteli model GB başına 33 cent gibi oldukça düşük bir fiyat sunuyor. Seri satışa sunulmuş
durumda.
Ne kadar uzun ömürlü ve kullanışlı olur orasını bilemeyeceğiz.
Kaynak: Webtekno.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı