Lenovo Y510p ani fps düşüşleri

eminyan oflago

Kilopat
Katılım
1 Nisan 2015
Mesajlar
19
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
SLI açık şekilde CS GO oynuyorum ve sıcaklık değerleri de aida baktığıma göre normal olmasına rağmen fps normalde 200lerde seyrederken 30-40 fps aralığına düşüyor.Ayrıca TAB tuşuna basıp kim kaç adam öldürmüş diye baktığımda fps istisnasız düşüyor tab tuşunu bırakınca düzeliyor.

Bu FPS düşüşü 10-20 sn sürüyor ve sonra düzeliyor.
Oyunun ayarları düşük diye nitelendirilebilecek düzeyde. Grafik ayarlarını yükseltsem de düşürsem de durum pek değişmiyor yani. Geforce Experience ile oyunu optimize etmeyi denedim yine düzelmedi.
Sorun diğer oyunlarda da oluyor bu arada.
Sistem driverlerı güncel.
Sistem özellikleri:
İ7 4700m
GT750M GDDR5 SLI
8 GB DDR3 RAM

NOT: Benim aklıma sadece HDD'nin dolu olması ve rpm'sinin 5400 olmasından kaynaklanabileceği geliyor.(1tb hddde yaklaşık 60 gb boş.Ayrıca görev yöneticisini açtığımda hdd'de 15-20 mblik iş olmasına rağmen hdd kullanımı %60-70lere dayanıyor.) Bu arada işletim sistemi win 8.1 64 bit.
 
Hocam sen oyun oynarken fps düştüğü zaman bilgisayarın fanı çıldırmış gibi çalışıyor mu ? Yani çalışmasında bir artış oluyor mu ?
 
Hayır dostum yaklaşık 8 aydır falan kullanıyorum o derece sesli çalıştığını sadece bf4te gördüm.

Ayrıca fan hızını kendimiz ayarlayabileceğimiz bir program var mı ? hem gpu hem cpu için
 
Lenovoda öyle bir program var mı bilmiyorum. Fakat bende de aynı fps düşme sorunu olmuştu. İşlemci güç yönetiminden max değeri yüzde 90'a indirdim. Minimum değeri yüzde 5 teydi. Size önerim birde öyle deneyin. Ve bilgisayarınıza bir fan almanızı öneririm. Cooler master notepal u3 plus kullanıyorum çok güzel bir soğutucu istediğiniz yere koyabiliyorsunuz fanlarını.
 
Hocam ekranın sağ alt tarafında bildirim kisminda batarya güç göstergesi var ordan güç seçeneklerine giriyoruz. Güç seçeneklerinden diğer güç ayarlarina girip işlemci güç ayarlarina giriyoruz. Su an dersteyim hatırladığım kadarıyla yardımcı olmaya çalıştım. Umarım sorununuz çözülür.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı