MSI GX70 HDD'yi Görmüyor

fthprlk

Hectopat
Katılım
15 Şubat 2014
Mesajlar
123
Makaleler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba , geçen gün Msi Gx70 marka bilgisayarıma bios güncellemesi yaptım ve başarılı şekilde işlem tamamlandı.

Sistem SSD'ye kurulu olduğu için sistem açılıyor ancak hard disk yani sistemdeki adıyla Data bölümü görünmüyor ne Bios'ta ne sistemde.

Güç kablosunu çıkartıp, pili çıkartıp bekleyince tekrar açıyorum, yeniden görüyor. İçinde girdiğimde bazen donuyor bazen tekrar görünmüyor, sorun nedir anlamadım.

@Recep Baltaş Abi ikinci kez rahatsız ediyorum, 3 gün önce de konu başlığı ile içerik alakasız diye 3 gün ceza yemişim, 3 gündür bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
GX70i ben de kullanıyorum bios güncellemesi sonrasında problem yaşamadım güncelleme ile alakalı olacağını sanmıyorum. Disk çalışır durumdayken HD Tune ile kontrol edip ekran görüntülerini paylaşabilir misiniz?
 
Adsız.jpg
sd.jpg
Kusura bakmayın ancak vaktim oldu hala sorunu yaşıyorum , D'ye hiçbir veri kopyalayamıyorum sağlıklı olarak D'nin içinde dolanamıyorum.
İşin kötü tarafı fotoğraflarda'da görüleceği gibi Hd Tune yi D'te test e tabii tuttuğumda donuyor C' yani SSD ' de denediğimde herhangi bir problem olmuyor.

bir numaralı resimde Hd Tune D' yanıt vermiyor.
iki numaralı resimde hata taraması inanılmaz yavaş.
üç numaralı resimde performans testi ortalama bu değerlerde hep.
Son resim boşken bile %100 kullanılan D' resmi.

Aynı zamanda c'den d'ye veri kopyalarken hızı sıfır gösteren resim ve sistem C'ye kurulu halde D'yi kullanırken Sistemin yanıt vermeme sorununu gösteren resmi mevcut.

2.jpg
3.jpg
4.jpg
Adsız.jpg


Çok değerli forum üyelerim , @Recep Baltaş üstadım bakabilirseniz .
 
Harddisk'inde fiziksel bir hasar olabilir. Bu tür arızalarda HDD çok yavaş çalışır yada çalışırken sistemi kilitler. Başka bir HDD takıp denersen sorunu net bir şekilde tespit edebilirsin.
 
Arkada kibrit kadar garanti yapışkanı yapıştırmışlar söksem garantiden çıkacak.
Çok bunaldım ya delirip çıkarıcam garanti felan demiycem ya da paşa paşa servispoint msi servisine yollayacağım.
 
Arkada kibrit kadar garanti yapışkanı yapıştırmışlar söksem garantiden çıkacak.
Çok bunaldım ya delirip çıkarıcam garanti felan demiycem ya da paşa paşa servispoint msi servisine yollayacağım.
Servise göndermen senin için daha iyi olacaktır.
 
Eminsiniz değil mi ?
Fındığa gelmeyelim sonra ? :)

Etiketi yırtıp arka kapağı açıp yeni HDD ile değişim yapılmış sorun çözülmüştür.
Hali hazırda birde fan temizliği yaptım iyi oldu.
 
Yetkili servise sorduğumda hard disk değişiminin garantiyi bozmayacağı, fakat soğutma sistemi sökülüp temizlendiğinde bunun serviste anlaşılacağı ve ürünün garanti dışı kalacağı bilgisi verildi. Konu buraya gelmişken sosyal kullanıcılarına bir sorum olacak. Ekranın üst tarafında çıkan renkli çizgiler sebebi ile cihazımı (MSI GX70) önümüzdeki aylarda yetkili servise göndereceğim. Cihaz şu an çok ısınıyor ve fan yüksek devirde dönüyor. Acaba ben ürünü servise göndermeyi beklemeden (vidalara kozmetik hasar vermeden) macun yenileme ve temizleme işlemi yapsam bu işlem yetkili serviste bir şekilde fark edilebilir mi? @Recep Baltaş @BilgisayarKurdu @MF @Ali Güngör
 
Zahmet olacak ama çizgileri resimle ekran görüntüsü alıp paylaşabilirmisiniz bizimle ?
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı