Çözüldü Notebook GTA 5 AMD Ekran Kartını Görmeme Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Selam Arkadaşlar.

Öncelikle oyunu sırf indirmeyle uğraşmamak için kutulu olarak aldım. . O sevinçle "Ohh şimdi kurar miisss gibi takılırım" dedim. Sonra birde baktım ki yaklaşık 6 gb update gelmiş. Eyvallah tamam ona da eyvallah dedik. Update indirdim. Amd'nin 14.12 sürümüyle oyuna giriş yapmaya çalıştım ancak bu seferde türlü türlü hatalar tescil etti. İşte Grafikler güvenli modda açta düşürde bilmem ne yapta! Ahhh Rockstar Ahhh sen adam olmazsın lafını 190 lirayı gözden çıkarınca söylemek farz oldu.
5drA5z.jpg


Not: 14.12 süümüyle Acmaya çalıştığım faka aldığım hata ( Resim 1 )


Neyse Konuma devam edeyim sapmadan. Sonra Eski versiyonları ve yeni versiyonları ( 15.4 mü ne gta 5 için çıkarılan versiyonu yükledim ) . gene aynısı oldu. Diyiceksin ki be Ahmet nerden biliyon İntel Grafik kartıyla açtığını ?

Hemen cevabım hazır. İntel' i devre dışı bırakınca görüntü bağdaştırıcılarından oyun açılıyor. Ancak 2 gb olan ekran kartım çok gariptirki Oyun içinde ki Video Memory kısmını 512 olarak görüyor.


Not: İntel Açıkken İptal değilken verdiği hata . ( Resim 2 )

Xv7nO5.jpg


Dostlar ben bu bilgisayarda Bf 4 olsun Bf hardline olsun high grafiklerde oynadım bitirdim. Yani bir oyunu almadan öncede bakarım elbet açar mı açmaz mı Şimdi bu rockstarın Yaptığı oldu mu ? :(

Velhasıl kelam herşeyi denedim Değiştirilebilir ayarlardan Yüksek performans yaptım aynen oyle pil kısmından ancak nafile.

Not: Grafik ayarları Yüksek performansta ama hala inteli görüyor ! İptal edincede oyun acılıyor fakat Video memory i 512 gösteriyor ve bu sınırdan kat kat isteyen oyun açılınca oynanmaz halde oluyor. ( Resim 3 )

Şimdi Soruyorum Dostlar Yok mudur bunun bi ilacı?

Tüm Cevapları buraya toplarsak belki sorunu yaşayan arkadaşlarada benimle birlikte yardımcı olursunuz. Detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım. Umarım cevaplar gelir. Yoksa spam yada flood gibi kötü şeylere bulaşabilirim ;D

@Recep Baltaş Hocam edit butonunu bulamadıgım için yeni cevaba yazdım mazur gör. Bir bakarsan sevinirim ya. Gerçekten benm için onemli bir konu .

yM8yBn.jpg


Dostlarım bende aynı sorunu yaşıyorum. Dediğiniz gibi inteli devre dışı bırakınca oyun acılıyor ama oynanmayacak derecede kasıyor. Ve gariptirki oyunun Video Memory kısmında 512 gösteriyor 2 GB olan ekran kartımı.

Arkadaşlar bende de boyle bir problem var. Birde intel graphics i devre dışı bırakarak girmeyi denedim oyun açıldı ancak 512 mb olarak görüyor. 2 gb ekran kartım var.
 
Sağol dostum ddu ile sildim oyunda ekran kartım 768 olarak gözüküyor ama 2. ekran kartı devrede. Akıcı bir şekilde oynuyabiliyorum. Teşekkür ederim yardımın için olmayan arkadaşlarda denesin.
 
  • Beğen
İfadeler: MF
Sağol dostum ddu ile sildim oyunda ekran kartım 768 olarak gözüküyor ama 2. ekran kartı devrede. Akıcı bir şekilde oynuyabiliyorum. Teşekkür ederim yardımın için olmayan arkadaşlarda denesin.
Oyunu girebildin mi dostum? Girdiysen oyun içi bi sorunun var mı acaba?
 
Merhaba millet, GTA 5'i aldım, uzun uğraşlar sonucu kurdum ve oyunu açamıyorum. Bir yerde okuduğuma göre önce AMD GPU'sunu devre dışı bırakıcaz daha sonra oyuna girince geri açıcaz. Ancak bunu yapıyorum ve olmuyor. Gelen bütün update'leri kurdum ama gene de aynı.
Ekran Kartı: HD 8730 M
İşlemci : i5 3337U (2.7 GHz)
Bellek : 8 GB
Beyler aynı hata bende de vardı. Sırf çözüm yazabilmek için üye oldum. Buyrun böyle çözdüm ben
GTA V exited unexpectedly. Please click retry...
Hatası alanlar için AMD ekstra bir çözüm...
1- Değiştirilebilir Grafik Yapılandıra gir.Ordan GTA V i Güç tasarrufu moduna al.
2- Belgelerim/Rockstar/GTA V klasöründeki Settings.xml aç.
3-<DX_Version value="2" /> şeklinde bir ayar olucak 2 yi 1 yap.
4- Oyunu çalıştırıyoruz.
5- Oyun açıldıktan sonra tekrar grafik ayarlarına geçip alt+tap ile yüksek performansa alıyoruz.
6- Tekrar oyuna dön ve oyna

Ayrıyeten medium ve high'da kaç fps alıyorsun yazar mısın?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı