1000-3000 TL Oyun PC Toplama

Karışmak gibi olmasında daha demin de arkadaşın paylaştığı ramlar 8GB'dı yanlış görmüşsünüz sanırım tartışmaya gerek yok bu yüzden konu dağılmasın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Fikirleriniz için çok teşekkür ederim. Semih571 Dostum son attığın sistemi değerlendireceğim ve büyük ihtimal onu kullanacağım.
Teşekkür Ederim tekrardan.
 
Bir tane de ben önermek istedim.

sosyal 2.png


sosyal.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Semih571 saçma sapan konuşuyor ve yanlış bilgilendirme yapıyor. @Silinen üye 'in yaptığı sistem gayet güzel.

Ek olarak sadece SSD, Samsung Evo seçilebilir ve anakart H81M-P33'e düşürülerek i5 4590 alınabilir. Ayrıca çift modül biraz daha avantajlıdır fakat 8 GB ram tek modül olarak alınırsa ileride ekleme yapılırsa 4 GB çıkarılmak zorunda kalınmaz. (Anakartta çift soket olduğu için.)
 
Dostum iyi güzel diyorsun da Samsung Evo'nun içerisinden aparatlar çıkmıyor, bu arkadaş nereye takacak SSD'yi? Anakarta gelince iyice düşürdünüz, 50 TL'lik hurda takın bari işe yarar ve dayanıklı olsun ki verdiği para 1 sene sonra çöpe gitmesin. RAM konusunda haklısın ama gerek yok, çift modül toplam 8 GB en az 3-4 sene daha fazlasıyla yetecektir. İşlemci konusunda haklısın ama fuzuli masraf olur performanslı ve ihtiyacı karşılayacak işlemci yeter artan parayı diğer parçaların kalitesine versin. Zaten hepsi uyumlu ve yeterince iyi parçalar, biraz da kaliteye önem verin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart nasıl 1 sene sonra çöpe gitsin? Yine ne saçmalıyorsun? Anakarta hiçbir şey olmaz, işlemciyi çalıştırsın yeter. Ayrıca o işlemci 4-5 yıl gider, overclock yapılmayan işlemciye neden daha pahalı bir anakart önerelim. Bir de adam 400-500 TL'lik anakarta ne yapsın. Bütçesi daha fazla olsaydı o zaman K ibareli bir işlemci ve overclock destekleyen anakart almasını söylerdik.
 
Benim Önerdiğim anakart 183 TL, hiç mi bakmadın? Kim 400-500 TL'lik anakart önermiş? Senin dediğin işlemci benim önerdiğimin 1-2 tık üstü ama oyunda bir şey farketmeyeceğine göre fuzuli masraf, şimdi daha fazla uzatma da bu saçma tartışmanı bitir. İki arkadaş sırayla üzerime geliyorsunuz, senden sonra kim gelecek bakalım. :D

Unutmadan, anakart sadece üzerindeki donanımı çalıştırmak için yok eğer öyle olsaydı +500 TL üzerinde anakart fiyatı göremezdin arkadaşım. Bunun güvenliği var voltaj koruması OC performansı, yük altında stabil çalışması çalıştırması destekleri gibi birçok özelliği var bunları da göz önüne al olur mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı