Nedir bu ReadyBoost?

Metin-Kesgin

Hectopat
Katılım
27 Aralık 2014
Mesajlar
143
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Beyler başlıkta belirtiğim gibi nedir bu ReadyBoost? Nasıl kullanılır? Sistemi hızlandır yazıyor ama nasıl yapılıyor? Techopat bu konuda paylaştığı video var mı? Bellek içi boş olması gerekir mi?
 
Pek bir artısı yok hatta hiç yok diyebiliriz. Bir saatlik rendera en fazla iki üç dakika etki eder. Zaten vista için çıkmıştı ancak şu yeni işletim sistemlerinde o sistem çöp oldu.;)
 
Bellek artırmak için kullanılan bir yöntemdir vista zamanında bilgisayarlar vista için yetersiz olduğu için desteklemek için geldi fakat şuan kullanan yok denebilir. Katkısı tabii ki var ama wow ne kadar güzel bişeymiş dicek kadar değil fark edemezsin bile
 
Beyler başlıkta belirtiğim gibi nedir bu ReadyBoost? Nasıl kullanılır? Sistemi hızlandır yazıyor ama nasıl yapılıyor? Techopat bu konuda paylaştığı video var mı? Bellek içi boş olması gerekir mi?
3 - 4 GB üzeri sistem belleğiniz (RAM) varsa veya bilgisayarınızda herhangi bir SSD takılıysa ReadyBoost özelliği sisteminize katkı sağlamayacaktır. Bilgisayarınızda SSD takılı değilse ve 3 GB veya daha düşük sistem belleğine (RAM) sahipseniz, ReadyBoost özelliği sisteminize katkı sağlayacaktır. ReadyBoost özelliği donanımdan donanıma farklı etki eder. Bilgisayarınızda 2 GB sistem belleği (RAM) olsa bile, SSD takılı olduğu sürece ReadyBoost özelliği sisteminize hiçbir katkıda bulunmaz hatta daha çok sisteminizde performans düşüklüğüne yol açar çünkü SSD'ler herhangi bir HDD'den veya Flash Bellek'den çok daha hızlıdır. Bilgisayarınızda SSD takılı olmasada 4 - 6 GB veya daha fazla sistem belleğiniz (RAM) olduğu sürece ReadyBoost özelliği yine sisteminize katkıda bulunmayacaktır. Kısaca; SSD, SSHDD veya 7200 RPM hızında olan bir HDD sisteminizde takılı ise ReadyBoost özelliği sisteminize hiçbir katkıda bulunmayacak hatta performans düşüklüğüne yol açacaktır. Harddisk ne kadar hızlıysa ve sistem belleğiniz (RAM) ne kadar fazlaysa ReadyBoost özelliğine ihtiyacınız o derecede azalacaktır. ReadyBoost özelliğinin sisteme iyi bir şekilde katkıda bulunabilmesi için eski donanımlara sahip olup, yavaş bir bilgisayara sahip olmanız gerekir. Bilgisayarınızda SSD veya 7200 RPM hızında SSHDD/HDD takılı değilse ve sistem belleğiniz (RAM) 4 GB veya daha azsa ReadyBoost özelliğini kullanabilirsiniz.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı