Power performansa etki eder mi ?

darksx3

Hectopat
Katılım
16 Nisan 2015
Mesajlar
36
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İnternetten baktığımda benimle neredeyse aynı sisteme sahip olanlar oyunlarda 10-15 fps daha fazla alıyorlar.Optimizasyonun çok iyi olduğu oyun GTA V'te bile 1080p tüm ayarlar ultra (sadece mxaa x2) 40-60 fps arası veriyor.Sistemimi aşşağıya yazdım acaba sebep power'dan olabilir mi ? Çünkü everest çok kalitesiz diyenler var.Ve 750W lik cooler master kasaları işi görür mü ?

Sistemim:

Gigabyte B85M-HD3 REV 2.0 Anakart
AMD Radeon R9 290 T-riX 4GB 512 Bit ekran kartı
8x2 GB 1600 MHz CL10 ram
i5 4460 3.2 GHz İşlemci
Seagate 1TB HDD
Everest Horse 916P 80plus bronze 750W kasa
 
O fps düşmesi hep ısıdan oluyor, power ile alakası yok. Normalde full ayarlarda 50 fps aldığım tomb raider'a kart 67 dereceyken girdiğimde 27 fps'den yukarı çıkamamıştım. Kasa temizlik vaktiniz gelmiş bana göre :)
 
Sadece Mxaa x2'de diğer ayarlar en yükselte ise ve 40-60 FPS alıyorsanız bu bence normal.

O sizinle aynı sisteme sahip olup sizden fazla FPS alanlar kimmiş acaba? Aynı bölgede, konumda mı oynuyorsunuz?
 
Parçaların sağlığı için kaliteli bir güç kaynağı daha iyi olur ancak FPS'ye direkt olarak etki etmez. O testlerde de aslında bütün ayarlar en yüksekte olmuyor. Mesela Tomb Raider testinde TressFX'i açmadan test yapılıyor genelde. Bu sebepten olabilir.
 
Sadece Mxaa x2'de diğer ayarlar en yükselte ise ve 40-60 FPS alıyorsanız bu bence normal.

O sizinle aynı sisteme sahip olup sizden fazla FPS alanlar kimmiş acaba? Aynı bölgede, konumda mı oynuyorsunuz?

Aynı kartta oyun testlerini araştırdım ve çoğu oyunda 10-15 fps daha fazla alanlar var.Oyunlarda menü ekranında 100 fps ve üstüne çıktığında power'dan garip sesler geliyor ve takılmalar oluyor.Oyunda iken zaten 100 fps aşşağısı olduğu için bir sorun yok.Power yetersiz mi geliyor acaba ?
 
Belki power'in fanında sıkıntı olabilir, garip ses dediğiniz olayda. Power'da sıkıntı olduğunu düşünüyorsanız, eğer garantisi var ise servise yollayın.
Şahsen power'dan olduğunu düşünmüyorum. Ki o aldığınız FPS gayet normal bana göre.
 
Pardon GTA V 1080p ultra ayar (sadece msaa x2) 40-45 fps veriyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Gayet normal. Sıkıntı yapacak bir durum yok.

O diğer sistemlerle karşılaştırırken oyunun hangi bölgede, konumda oynandığına da dikkat edin. Farklı bölgelerde farklı FPS değerleri verir.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı