i7 4790 İşlemciyle Uyumlu Anakart Tavsiyesi

Lütfen yeni bir konu açın. Derdinizi okunaklı ve anlaşılır bir biçimde anlatın. Kısa sürede sorununuza çözüm bulacaksınız.

Z97 ile h97 arasinda o.c. disinda ne fark var ki? Zaten oc yapilamayan bir islemciye giris seviyesi z97 anakart almak yerine duzgun bir h97 anakart daha iyi degil mi?

Z97 anakarttan sıkıntı çekmediği belli kullanıcının. Oyunlardaki grafik ayarından şikayetçiymiş. Ne alakası var anakart ile !?

Ayrıca Z97 çipset hem SATA 3 hem de USB 2/3 performansı olarak H97 çipsetin ilerisinde. Z97A'da gayet kaliteli ve "düzgün" bir anakart.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sıkıntılar darboğaz ve oyunların efeklerinin açılamaması bazı oyunlarda FPS'nin sabitlenmesi acaba hangi parça uyumsuz çalışıyor? Recep Abi'nin yaptığı o mükemmel bilgisayar gibi olması için tam olarak ne yapmam gerekir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Katılıyorum size. İlk aldığımda sistem arızalı gitti geldi. Nova Bilgisauyar'dan şikayetçiyim. Son geldiğinde artık bilgisayar iyice arızalandı. 3 kez gitti en olmadı onlardan dizdiğim sistemin yarsını satıp aynı parçaların yenisi farklı markadan aldım. İlk alırken bana uyumsuzluk, çakışma, darboğaz ve grafik efeklerinin açılamaması gibi sorunlarla karşılaşmazsın.dediler ve beni aldattılar. Burda 5 bilgisayarcıya gittim 3 parça ya da 4 parça değişecek dediler. Hepsi aynı fikirdeydiler. 3 parça değiştim anakart kaldı. O değişirse mevcut olan parçalarla yüzde yüz performans ve uyumu yakalar mıyım? 4 TB WD beraberinde.

  • anakart z 97 a asus
  • ram 16 gb ddr3 pro 1600 mhz
  • zotac gtx 970 amp omega 4 gb
  • i7 4790 intel işlemci
  • coloor master haf 912 750 watt 80 plus
  • samsung 840 evo 120 gb
  • 2tb sata3 64 mb 7200 rpm+1tb sata3 7200 rpm 32 mb
Endülüs özbay sistemi yazdım sizden cvp bekliyorum?

Recep abi bu yorum halen sizden cevap bekliyor :(
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yorumlarınızı almak istediğiniz kişileri etiketleyelim, o zaman mesajı görebilirler. :)
@Recep Baltaş Endülüs Özbay'ı etiketleyemiyorum malesef, üyeliği silinmiş sanırım.

97 serisi anakart, GTX 970 ve 4790 işlemci ile darboğaz problemi yaşamanız imkansız. Zaten (ekran kartı ile işlemci arasında devasa derecede büyük bir fark olmadığı sürece) böyle bir problemin de var olmadığına inanıyorum. Titan X ile G3258 bile darboğaz problemi yapmıyorsa darboğaz fuzuli bir şeydir benim için. Bilgisayar bu son yazdığınız haliyle tıkır tıkır çalışması gerek, hala ne gibi bir problemi var? Bir de 120 GB SSD yanına 3 TB HDD biraz garip olmuş, o SSD'ye işletim sistemini kuracaksanız 120 GB'lık hafızasının yetmeyeceği kanaatindeyim.

Şahsi önerilerimi de söylemiş olayım. Eğer bilgisayar sadece oyun amaçlı ise 16 GB RAM'e gerek yok, en yeni oyunlarda bile 8 GB RAM kullanan bir oyun yok hala. SSD dediğim gibi yetersiz, Samsung 850 Evo 250 GB modelini çok beğeniyorum, fiyatı da performansı da oldukça iyi. Yani başka söylenecek bir şey pek yok. Zotac ben tercih etmezdim ama mecburen aldığınızı söylemişsiniz, hayırlısıyla uzun süre kullanmanızı dilerim. RAM'in 8'lik kısmını ve SSD'yi iade etme şansınız varsa birazcık takviye ile önerdiğim modeli alıp çok daha iyi bir performans elde edebilirsiniz. Hayırlı uğurlu olması dileğiyle.
 
Kardeş oyun grafikleri PC'de var olan ekran kartı ve işlemcinin özelliklerine göre açılmıyor. Alabileceğim en mükemmel oyuın grafiklerini almamı beklerken tam tersi sanki 1.5 milyarlık bilgisayar efeklerini veriyor. Nette bakıyorum mükemmel grafikler bende ise tam tersi. Bu sistemi recep abiye kargoyla göndersem recep baksa sorunu bulsa derdim çözülür. Kaç göndereyim baksın diye mesaj attım bu sorularıma yanıt vermedi. Piyasada adam gibi işini yapan esnaf maalesef yok. Keşke ricalarımı kırmazsa bir baksa pc eline ulaştığında bir bakıverse.

Recep abi gerçekten beni ara sizden aramanızı bekliyorum. PC'de arızalı en küçük parça yok sadece efekler açılmıyor piyasadaki esnafların dediği laf bu :( :( :(
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı