ADSL Modem Önerisi

M.CaN

Kilopat
Katılım
13 Mayıs 2012
Mesajlar
1.147
Makaleler
16
Yer
Kırşehir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar uzun bir süredir modem almayı düşünüyorum ancak para biriktirmeye yeni başladım. Haziranın sonuna doğru almayı düşünüyorum. Ağ ürünleri hakkında neredeyse bilgim yok diyebilirim. Ancak evimizdeki modem yaklaşık 10 yıllık. Markası ise BEC 5102G (802.11g ADSL2+ Router). Sadece 1 tane Firmware güncellemesi çıkmış onu da yapmıştım zamanında Recep Baltaş'ın yardımıyla.
İnternet paketim ise "TTNET ULTRANET LİMİTSİZ 50 GB (ADSL)_EvTelefonu_olana_24" 50GB'a kadar yani "Adil Kullanım Noktası"na kadar 16Mbps'ye kadar hız yazıyor. Daha önce de NetLimitsiz kullanıyordum ve 8Mbps'ye kadar hız yazıyordu ancak bu güne kadar AKN'yi geçene kadar kadar tek pc ile bağlanırken dahi 5Mbps bile göremedim.
Upload zaten yerlerde sürünüyor 1Mbps bile değil ve bazen Youtube'a videolar yüklüyorum o zaman acısını hissettiriyor.
Birkaç ay önce TTNET'i arayıp hızımın neden bu kadar düşük olduğunu sorduğumda bağlantıda herhangi bir sıkıntı olmadığını söylediler. Altyapı yada modemi sorduğumda ikisinden biri hız sorununa yol açmış olabilir dediler. Zaten altyapıyla ilgili olsa bile yine değiştireceğim çünkü birden fazla cihaz bağlanınca saçmalıyor. WPA2/PSK şifreleme olmadığı için mobil cihazlar bağlanmıyor ama WEP şifrelemesiyle kullanıyorum ancak o zaman bağlanabiliyorum ama o zaman da tabletim hala bağlanmıyor. Açılış hızı çok yavaş, bazen açılmıyor kapatıp açmam gerekiyor. Bu yüzden yeni bir modem almayı düşünüyorum :) Biliyorum derdimi biraz uzun anlattım ama benim neredeyse bu ağ ürünleri ile ilgili hiçbir bilgimin olmaması durumunda biraz size derdimi anlatmak zorunda kaldım yanlışsam düzeltin lütfen. Ayrıca giriş çıkış portları yanlış bir modem alırsam elimde kalmasın diye anlattım :)
Mayıs sonuna doğru ya da haziranın ortalarında alacağım. En fazla 100 TL biriktirim diye düşünüyorum ama biz ona 100-120 TL diyelim. Çok fazla ödemek de istemiyorum zaten. Modeme bir adet telefon bağlantısı olacak. Masaüstü bilgisayar için LAN bağlantısı olacak. Onun dışında da zaten laptoplar ve akıllı telefonlar Wi-Fi ile bağlanacak.
Aklımda birkaç model var ama bağlantılarını falan doğru olan modelleri mi seçtim bilmiyorum. Çekiminin de biraz kuvvetli olmasını istiyorum çünkü alt daireden de bağlananlar oluyor bazen. Ben bile karşı odadan bağlanıyorum. Siz de lütfen aklınızda olanları benimle paylaşın :)

ASUS DLS N12E 300 Mbps
TP-LINK TD-W8960N
ASUS DLS N12E 150Mbps

Ürünü Yozgat'taki Teknosa veya Bimeks'ten alacağım bir ihtimal de sipariş verebilirim. Yozgat'ta ikamet etmediğim için hangi ürünlerin orada olduğunu bilmiyorum ancak bu modellere yakın modellerin olabileceğini düşünüyorum.
 
Tp-link TD-W8970 ADSL Modem
Bunu tavsiye ederim, o olmaz dersen Asus Dsl N12E.

Teşekkür ederim TP-Link'in bu modeli gözümden kaçmış. Fiyatı biraz tuzlu gibi ama alana kadar yeterli para biriktirirsem bunu alabilirim. Onun dışında ben de Asus N12E'yi beğendim alternatif olarak. Umarım bu modelleri bulabilirim :)

TP-LINK W8961N modelini aldım. Kurulumu gayet kolay ve güzel bir ürün. 5dBi'lık iki adet anteni var ve ne kadar kullanmasam da router özelliği de mevcut. Alacak olan arkadaşlara öneririm. Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Bir güncelleme daha yapayım arkadaşlar; önceki modemim ile AKK'li veya AKK'siz 4Mbit'i aşamazken AKK yokken hızım 10Mbit'e çıktı. bu kadar artışı ön göremiyordum ancak modemin de bir önemi varmış demekki.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı