Yeni RAM taktıktan sonra bilgisayara format atmak gerekir mi?

mehmetazarkan

Hectopat
Katılım
20 Mayıs 2015
Mesajlar
202
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, kasamda 4 GB RAM bellek vardı. Geçenlerde 4 GB daha ekledim ama hiç performans artışı göremedim. Sistemim iyi olmasına rağmen GTA V oynarken 10 dk sonra oyunda donma oluyor.Sizce yeni eklediğim 4 GB RAM'in format atmadan işlevini görmemesi olası bir şey midir?
 
Son düzenleme:
Hayır format gerekmez. RAM oyunlarda fazla performans artışı yapmaz. Performans artışı için CPU ve GPU çok önemlidir. Sende oyunun kasma sebebi GPU yetmemezliği ola bilir

Bilgisayarda fazla programın olması oyunlarda kasmaya sebep olur.
 
Bilgisayarın özellikleri iyi demişsin. GTX 960 veya üzeri bir ekran kartın mı var yani? Bu tür soruları biraz daha açık yazarsanız daha fazla yardım edebiliriz. GTA V sistem gereksinimlerinde yüksek ayarlarda 8GB ram istiyor. (Genel olarak rami arttırmak performans artışı sağlamaz ve ram eklemek format gerektirmez) Bunun dışında GTA V çok nadir olarak donma oyundan atma gibi problemlere sebep olabilir. Bunun düzeltilmesi için ne yapılması gerektiği tam bilinmiyor. AMA 10-15 dakika içinde oyundan atma sorunu olan bir arkadaşım GTA V'i silip tekrar kurarak bu sorundan kurtuldu. Silme işlemini yaptıktan sonra Kalan GTA V dosya ve klasörlerini de kendin silmen gerekiyor. Bunun dışında sistemin fazla ısınması bu soruna sebep olabilir. İlk önce bunu kontrol etmeni, sorun bu değilse GTA V'i tekrar kurmanı öneririm.
 
Belleklerdeki veriler zaten sen bilgisayarı her kapattığında siliniyor. Format atmanı gerektiren bir durum yok.

15 dakika sonra donma olayı için Overclok ve Soğutma bölümüne konu açarsan yardımcı oluruz.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı