Toshiba Satellite L750-221 Laptop Kapanma Sorunu

kemalicecek

Kilopat
Katılım
28 Nisan 2014
Mesajlar
101
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi akşamlar, Toshiba Satellite L750-221 model bilgisayarımda uzun zamandır kapanma problemi yaşıyorum. Yaklaşık bir hafta önce artık dayanamayıp bilgisayarı söküp, fanları temizleyip, bi güzel macununu değiştirip geri kapattım. Bir süre test etme şansım olmadı. İki gündür kapanma sorununun devam ettiğini ve hatta arttığını, uykudayken ya da hiçbir işlem yapmadığında da kapandığını gördüm. Hatta ve hatta dün Windows güncelleştirmesi sırasında kapandı ve geri açtığımda başlangıç ekranında kalıp anakart hatası verdi (süresiz kısa bip). Bilgisayarın elimde kaldığını düşünürken tekrar açıldı ve şu an kapanma dışında bir sorun gözükmüyor tekrardan. Olay görüntüleyicisine falan baktım ama tam olarak neye bakmam gerektiğini bilmediğim için pek bir şey yapamadım. Sizden ricam sorunun ne olduğunu nasıl anlayabilirim? Şimdiki adımlarım ne olmalı? (Servis'e göndermek benim için son tercih.) Teşekkürler.
 
Kusura bakmayın, nasıl olduysa konuyla alakasız başlık atmışım o yüzden ceza aldım ve cevap veremedim. Hayır yapmamıştım, şimdi yapmaya çalıştım ancak aidanın nasıl kullanıldığını bilmiyorum. Yükte test ederken yine kapandı. Bir yerlere kaydedildi mi? Nasıl kaydedip sizinle paylaşabilirim?
 
Forumda görsel linki paylaşabilirsin. Hızlı Resim yükle, internette paylaş | resim upload | bedava resim benzeri sitelere görseli yükleyip linkini atabilirsin ya da direkt yazıyla yazarsın çok önemli değil.

Aida da sensörlerden sıcaklık değerlerini görebilirsin ya da realtemp, hwmonitor gibi başka programlar da kullanabilirsin.

Mevcut durumda sistem açık ve işlem yapmıyorkenki duruma ait ölçümler ile yük altındaki değerleri not edip paylaşabilirsin.
 
Sormak istediğim kısaca, yükte test yaparken kapanıyor, o test bi yerde kayıtlı mı? Onu nerden bulabilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sayın @Recep Baltaş ve Technopat ailesi, hepinizi seviyorum ve uzun zamandır takip ediyorum (Recep bey sizi Level'dan beri takip ediyorum). Yalnız ufak bir sorunum var; ben ki 90 nesli arasında yazım kurallarına kendimden daha fazla özen gösteren görmedim ve sosyalde onlarca konu var "laptop kapanma sorunu" başlıklı, ama nedendir anlamadım, moderasyon ekibinin arasındaki "sanırım lise müdür yardımcısı ruhlu biri" ilk önce "laptop kapanma sorunu" başlığımı düzeltmiş ve bir gün ceza vermiş ki Acer'da olsa Asus' ta olsa bu konuda çok önemli olduğunu sanmıyorum. Ardından yazım hatası sebebiyle bir gün ceza verilmiş ki sadece dikkatsiz bir yazım olma ihtimali var, öyle ki Türkçe yazım kurallarına site adından daha fazla uymuyor olma ihtimali yok. Beyefendi sağolsun yardımcı olmaya çalışıyor, ama ne yazık ki, engellenmekten geri dönüş yapamıyorum.

Günler geçti problemime hala bir çözüm bulamadım. Yeni termal macun alıp tekrar değiştirdim, sonra laptop atandı aldım, ama şuan bilgisayarı açtığında masaüstüne bile ulaşmadan kapanıyor. İşin garibi en ufak bir ısınma belirtisi da göremiyorum. Ne yapacağım ben bu bilgisayarla? :(
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı