FX-8320 Nedensizce hız düşmesi

hkn5355

Hectopat
Katılım
25 Mayıs 2014
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar AMD-FX 8320 kullanıyorum. Fabrika ayarları 3.5 GHz. Normalde bios ayarlarından turbo boost açıkken 3.6 3.7 GHz gibi değerlere çıkıyor fakat bunu açtığım zaman ısınma olmamasına rağmen oyunlarda hızını 1.4 GHz gibi düşük değerlere indiriyor. Bu yüzden turbo boostu kapatmak zorunda kalıyorum ve overclock yapamıyorum. Sistemimde ısınma yok stok fan kullanmıyorum termal macun yeni sürüldü. Ama kendi kendine yük altında 50 60 derecedeyken hızını 1.4 GHz lere düşürüyor ve birkaç saniye sonra kendi kendine düzeliyor. Bunun nedenini bilen biri var mı?

Unutmadan 45 derecede 1700 devirde fan dönmesi normal mi?
Adsız.png
Aşağıdaki resim yük altında olmayan ve yük altında olup turbo, overclock olmadan ki hali. Yük altında metro last light en yüksek grafiklerde iken 40 dereceyi geçmiyor Overclock ile 4.2 GHz yapınca herhangi bir ısınma olmuyor yük altında 55 60 derece oluyor. Ama işlemci hızı 1,0 GHz den bile aşağılara düşüyor. Nedeni nedir bunun?

Eki Görüntüle 7465
Adsız2.png
 
Son düzenleme:
O.C işini biosun kendisinin yapmasını bekleme. Eğer bilgin varsa kendin yap.
Çünkü bazı durumlarda voltaj vermen gerekebilir. Anakart O.C yaparken fazladan voltaj vermiyor.
İşlemci boşta ise 45 derece 1700 RPM gayet iyi.
 
Hayır sorunum o değil. O.C nasıl yapılır biliyorum. Yapıyorum da. 4.2 Ghz ye çıkarıyorum işlemciyi. Ama ne ısınma var ne bişey boştayken 4.2 GHz oyunlarda yük altında arada bir 1.0 GHz lere düşüyor sonra yine düzeliyor. Çok sinir bozucu bişey. Isınma sorunum yok söylediğim gibi.
 
O.C işini biosun kendisinin yapmasını bekleme. Eğer bilgin varsa kendin yap.
Çünkü bazı durumlarda voltaj vermen gerekebilir. Anakart O.C yaparken fazladan voltaj vermiyor.
İşlemci boşta ise 45 derece 1700 RPM gayet iyi.
Bu arada ilk defa anakart o.c yaparken fazladan voltaj vermiyoru sizden duydum benim anakartım voltaj vermeden işlemcimi 5.8'e çıkardı ozaman :)

not:8320 kullanıyorum

cevabın ise normal çünkü işlemciye hiçbir yük binmiyor sadece rami kontrol etmesi kalıyor

turbo boost gayet iyi bişi sadece hızını voltaj yükselterek yükseltçek değilya sistem kaynaklarınadaha fazla enerji kalsın diye indirecekte sonuç olarak 125 w harcıyo :) az değil
 
Aynı sorun bendede var sorununu çözebildin mi @hkn5355
Bu sorunu çözebilecek olan bi arkadaş yokmu koskoca forumda açmadıgığım konu kalmadı bu sorunla ilgili benim anakartımda m5a97 le R2.0 8320 kullanıyorum
 
Öncelikle saglıklı bir OC için işlemcinizi test etmeniz gerekli. 4.2 GHZ hızında çekirdek voltajınız kaç ?
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı