İ5 4460 ve R9 285 Tabanlı Sistem Toplama

Marshall123

Hectopat
Katılım
17 Mayıs 2015
Mesajlar
48
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar son olarak bu sistemi almaya karar verdim, bütçem baya düşük.
Ekipman, oyun falan derken elimde para kalmayacak hatta eksilere düşecek.
Anakart stokta yoktu, ekleyemedim fakat mağazadan gidip alınca bulabilirim belki.
H81M Plus alacağım.

Sistem nasıl arkadaşlar, beni kaç sene high ayarlarda idare eder?
Şu an için oynayacağım oyunlar; GTA5, H1Z1 ve BF4. Youtube'dan incelemelere baktım en düşük 30 fps alıyorlar yüksek ayarlarda.
buuuuuu be.png


Bütçeyi rahatlatmak amacıyla işlemciyi i3 4160 da yapabilirim arkadaşlar, ne dersiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciyi İ3 yapmaktansa şu anlık SSD'den vazgeç. R9 285'in yerine R9 280X alabilirsin. Daha da zorlarım dersen GTX970.
 
İlerisi için İ5 daha iyi olacaktır. Çekirdek farkı gibi etken maddeler var. Güçlü ekran kartı da kullanılacağı için İ5 iyi bir tercih olacaktır.
 
i3 = dublör kullanan oyuncu i5 = dublör kullanmayan oyuncu. Belirli sahnelerde performans farkı kendini hissettirir. En basit şekilde böyle açıklanıyor bu sanal ve gerçek çekirdek olayı.
 
Ekran kartını 280x yap, 700 TL'ye bulman mümkün. İşlemciyi de i3 4160 alabilirsin para sıkıntın varsa, taş gibi işlemcidir. 330 TL'ye bulabilmen mümkün sanırım, 250 TL'lik bir fark var bence i3 al. Yeni nesil konsollar bu kadar çürükken oyun çalıştırma konusunda sorun yaşamazsın merak etme, pentium işlemci bile yetiyor düşün yani. DX12 ile birlikte işlemciler daha çok rahata kavuşacak zaten, yetersiz kalsa bile 3-4 yıl sonra değiştirir i5 takarsın. Ama sanmam, konsollar pentium işlemcinin kaldırdığı oyunu zar zor açıyor, fazla kasacak oyun gelmez 5-6 yıl.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı