Laptoplarda GTX960M ve GTX 870M

WhoWalksAlone

Kilopat
Katılım
13 Ocak 2014
Mesajlar
146
Çözümler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar,
Önümüzdeki günlerde laptop almayı düşünüyorum. Büyük ihtimalle yurtdışından bir arkadaşım getirecek. Bütçem 4000 TL kadar diyebiliriz.
GTA V gibi yüksek grafik kartı belleği isteyen oyunları oynamayı planladığım gibi alacağım laptopta Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi olduğum için birkaç yazılımda (Visual Studio gibi) kullanmayı planlıyorum.
İnternetten araştırdığımda Asus ya da MSI alma konusunda karar kılmış bulunmaktayım.Zira diğer markaların ya çok pahalı oluyor laptopları ya da istediğim özelliklerde bulamıyorum pek. Ancak dikkatimi çeken bir şey şu. Asus genelde GTX960M li benim bütçemi aşmayan laptoplara sahip. Ancak MSI'a gelince bütçemi aşmayan GTX870M ekran kartlı modellere rastlıyorum. MSI'ın GTX960M'li modellerinde fiyat artışı oluyor büyük miktarda.Aynı şekilde Asus'un GTX870M olan modellerine baktığımda ya da ikinci rakamı 7 ve daha büyük olan (GTX880M, GTX970M gibi) fiyat artışı aynı şekilde olmakta. Uzun lafın kısası Asus'un GTX960M'li modellerinden birini almak ya da MSI'ın GTX870M'li modellerinden (şu ana kadar bütçemi aşmayan MSI GS70 2PE Stealth Pro 412HU modelini buldum) almak konusunda kararsız kalmış durumdayım. Asus ve GTX960M'li modellerin artısı 15,6 inç olması, i7 4710, 4720 gibi işlemcilere sahip olması, MSI'ın ise ekran kartının yaptığım araştırmalara göre bir tık daha iyi olması, daha ince ve güzel bir tasarıma sahip olmaları bana göre.
Konuyla ilgili olarak sizlerinde fikrini almak isterim.
Bu arada Macaristan'dan getirecek arkadaşım. Fiyat farkı epey oluyor. Örneğin MSI'ın yukarıda belirttiğim modeli Türkiye'de 4800+ fiyatı varken, Macaristan'da aynı laptop'a 3800 TL gibi rakamlara sahip olabiliyorsunuz.
Son olarak garanti sıkıntısı yaşar mıyım, bu konuda da bilgilendirirseniz sevinirim.

@Recep Baltaş
Özellikle sizin öneriniz nedir merak ediyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
960M hem güç tüketimi açısından, hem de F/P ürünü olmasından daha iyi bir kart benim gözümde.
 
@Göksel Gündüz katılıyorum. Eşdeğer olmasının yanında Maxwell mimarili bir ekran kartı olduğu için aynı zamanda daha az ısınıp, daha az güç tüketecektir. O yüzden GTX965M'li modellere bakmanı tavsiye ederim.
 
GTX 965M'i tavsiye ediyorsunuz ve genel itibariyle haklısınız arkadaşlar ancak benim gördüğüm kadarıyla GTX 965M'in 3 GB yerine 2 GB belleğe sahip.

(Kural dışı link sebebiyle kaldırdım linki.)

Bu verdiğim linkte aşağılara inerseniz teknik kıyaslamaları görebilirsiniz ve birkaç kriter dışında GTX 870M'in daha önde olduğunu görürsünüz. Bu durumda yine "kafamda deli sorular" modunu açmış oluyorum. Çünkü fikrini aldığım insanlar ve yaptığım araştırmalar doğrultusunda GTX 900M serisi yeni bir seri olduğu için onu tercih etmem gerektiğini hatta sizlerin söylediği gibi GTX 965M'i bile değil direk GTX 960M'i alabileceğimi çünkü yeni seri olmasının nerdeyse bellekten bile önemli bir durum olduğunu savunanlar oldu. Ancak diğer bir kesim ise kesinlikle GTX 870M'i tercih etmem gerektiğini savunuyorlar. Yukarıda verdiğim linke bakarsanız zaten GTX 870M'i tercih etmemi neden söylediklerini görürsünüz.

Ayrıca ek olarak belirtmek istediğim bir durum daha var. GTA V'in medium ayarların üstüne çıkmak için minimum 3 GB grafik belleği istediğine dair duyumlar aldım. Ve bildiğiniz gibi GTA V günümüzün öncü olan oyunlarından biri. İleride çıkacak olan oyunlarda da bu tür şartların olması ve gerçekten güzel bir bilgisayara sahip olduğum halde bu tür engellere takılarak oyunları medium ayarların üstünde oynayamamak bana tam manasıyla koyar doğrusu. Hele ki bu kadar çok para verdikten sonra.

Şimdi bu söylediklerimi değerlendirerek tekrar bana tavsiye verirseniz sevinirim arkadaşlar.

@Ulgoray @Göksel Gündüz

Ayrıca diğer tavsiyeler için de herkese teşekkürler. Ancak durum yukarıda yazdığımda ibaret. Buna rağmen GTX 960M'i ya da GTX 965M'i tavsiye eden arkadaşlar varsa bana daha açık bir şekilde sebebini açıklayabilirlerse sevinirim.
 
Son düzenleme:
Öncelikle verdiğin site linki technopat tarafından yasaklandı ve gerçekleri göstermiyor. Bu yüzden ceza alabilirsin hatta ben seni uyardığım için bile ceza alabilirim. İkincisi 1920x1080'de GTA V'i Ultra ayarda oynamayı bir kere unut. 3GB VRAM seni kurtarmaz, GTX 960M ile GTX 870M arasında High ayarda 7FPS fark var sadece.

GTA V Benchmarked - NotebookCheck.net Reviews

1.jpg
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı