G3258 Termal Macun önerisi ?

Lorela

Hectopat
Katılım
22 Aralık 2014
Mesajlar
210
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba,
Arkadaşlar;
-İntel pentium G3258 işlemci (1150)
-COOLER MASTER TPC (1150)
Başlıkta da belirttiğim gibi bu 2 parça arasına uyacak en iyi macun nedir ?

"Daha önce bu konu başlığı üzerinde birçok konu açıldığını gördüm fakat hepsi 2014 senesi içinde konuşulmuş ben istedim günümüzdeki en güncel en iyi ve uygun macun. Umarım aynı konu üzerinden ceza almam :)
 
İşlemciyi ve sogutucuyu sıfır olacak alacaksanız İ3 4170 tercih edin. Macun sorusuna gelecek olursak Antec Formula 6, CM Issentıal E1 veya Zalman ZM-STG1 tercih edebilirsiniz.
 
Sogutucu + G3258 parasına bir İ3 4170 ediyor zaten. Genede siz bilirsiniz tabi.
 
Sogutucu + G3258 parasına bir İ3 4170 ediyor zaten. Genede siz bilirsiniz tabi.

Tamam doğru ama o işlemciye de ayrı bir soğutma lazım olacak stock soğutma her zaman işe yaramıyor. 420 TL fiyatı var söylediğiniz işlemcinin, + soğutma koyarsam yanına bu sefer iyice bütçeyi aşmış olacak :) .

@heavystorm01
Arctic Silver 5 macunu Eskişehir'de bulabileceğimi sanmıyorum(Media Markt da gördüğümü hatırlıyorum), Vatan bilgisayar haricinde de kargoya asla ve asla güvenmiyorum.
Cooler Master TPC 1150 yerine ufak bir araştırma yaptım Cooler Master Hyper 212 evo almaya karar verdim orjinal soketi 1155 ama son çıkan versiyonlarında 1150 uyumlu olduğunu öğrendim, ve incelemelerde içinden termal macun çıktığını gördüm :) buda benim işime gelir, tabii ne kadar kalitelidir bilmem ama Arctic Silver 5'e bakacağım Teşekkürler..
 
İ3 4170 için sogutmaya gerek yok. OC olabilen bir işlemci değil. G3258 den daha performanslıdır.
 
Vatan bilgisayar haricinde de kargoya asla ve asla güvenmiyorum.
Vatan'a çok güvenmeyin derim. Şube olarak alacağınız hizmet değişiklik gösterebiliyor. Misal Adana Merkez şubesindeki çalışanlar son derece bilgilidir. Montajları iyidir. Fakat İnternet şubesinden kulaklık almıştım. Bozuk çıktı. Olabilir, bozuk çıkabilir değil mi? Sonuçta elektronik eşya, biraz şans işi. Fakat iade süreci şans işi değildir arkadaşım. Beni 1 ay uğraştırdı ise bir firma, dahada işim olmaz onlarla.
 
@heavystorm01
Firma ve markaya gelince kargodan nefret ediyorum bu doğru bunu inkar edemem :) çünkü acayip sabırsızım ve bekleyemiyorum o bekleyişin ardından gelen malın üstünde gözle görünmeyen 1 çizik olması yeterli, benim kuriye yi yok etmek için :D .
Vatan Bilgisayar haricinde kargoya güvenmiyorum derken şunu kastetmiştim şimdi sallıyorum n11.com dan alışveriş yapıyorsun evine kargosu geliyor.
Vatan bilgisayarda yetkililere yapacağın sistemin listesini veriyorsun saya saya hepsini topluyorlar ve eksik olan , stoklarda olmayan parçaları kendilerinin ayrı mağazasından benim başvuru yaptığım mağazaya kargo ile getiriyorlar.
Yani kargoyu direkt ben değil mağaza alıyor kontrolünü yapıyor ve rafa koyuyor. Ardından bana telefon geliyor getirelim mi ? gelip alırmısınız şeklinde.. ve ahiretten de şunu soruyorlar ; sisteminizi siz mi toplayacaksınız, biz mi toplayıp verelim ?
Kargoyu mağaza alıyor ve ben mağazadan malı alırken her türlü kontrol etme şansına sahip oluyorum iade etmek değişiklilik talep etmek vs.

Yani hizlial.com veya n11.com vs. gibi sitelerden daha çok Vatan Bilgisayardaki sistemi tercih ediyorum mal teslimat ve kargo konusunda.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı