Lenovo G505 Dizüstü Bilgisayarımın Fanı Sürekli Çalışıyor

pokemon210

Hectopat
Katılım
2 Aralık 2014
Mesajlar
279
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar herkese;

Benim Lenovo G505 modelli bir dizüstü bilgisayarım var. Fanı sürekli çalışıyor. Sıcakta üfürmüyor. Soğuk hava geliyor ama sürekli çalışıyor. Hatırlamıyorum ama eskiden böyle değildi çünkü eskiden beri böyle olsa çalıştığı ses her zaman aklımda olurdu.

Biraz araştırdıktan sonra BİOS güncellemek gerektiğini anladım ve şuan kullandığım BİOS sürümü en güncel. İlk baştan beri en güncel şekilde gelmiş bana çünkü kurulmadı güncel sürümü.

Recep abinin önerdiği Antec Formula 6 isimli termal macun sürdüm. Yarım saat önce durum hala aynı. Soğutucuyu kaldırdığımda üzerinde epek macun kalmamıştı işlemcinin yanlarında macunlar vardı ortaya sıktım. Şuan kullanıyorum ve ses hala var.

Isınma derdi gibi sorunlarım yok. Fanın sürekli çalışması beni rahatsız ediyor. Verdiği hava sıcakta değil soğuk. Ne yapmam gerekiyor ?

Yenide format attım. Orjinal Windows 8.1 kullanıyorum. Virüste yok bilgisayarda.
 
AIDA64 kullanmayı tam bilmiyorum. Ama Stress testini başlattım. Konuyu açtığımda sonuçları istersiniz diye durum şöyle.

stabilitytest.png
 
Bilgisayarının fanının sürekli çalışmasında herhangi bir sıkıntı yok. Sonuçta arka planda onlarca program çalışıyor. Eğer çok hızlı çalışıyorsa o zaman sıkıntı var diyebiliriz.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı