HD 2600 Sistemde Lol FPS Düşüşü

myprayer14

Hectopat
Katılım
29 Haziran 2015
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sorun: League of legend oynarken ani FPS düşmeleri. (Başka oyun oynamıyorum.)

Yapılabilecek her şeyi yaptım sanırım. Okumadığım yazı gezmediğim forum kalmadı. Artık arama motorunda arama yaptığımda burayı daha önce 3-4 kez ziyaret ettiniz yazıyor.

  • Parça değişikliği ile düzelcekse eğer değiştirebilirm diye ama kimse tatmin edici cevap vermedi.
  • PSU'dan kaynaklanır belki dedim. 400watt'lık PSU bulup taktım.
  • Belki RAM gb ddr3 1600mhz ve w7 32 bit kullanıyorum dedim. 64bit'e geçtim ama sonuç değişmedi.
  • Belki en son ekran kartı driverinden kaynaklanıyordur dedim. ATI radeon hd pro 2600 eski driverları yükledim yine olmadı.
  • Bazıları catalyst 'i kaldırarark çözmüş sorunu denedim yine olmadı.
  • Başka bi ekran kartı denedim ama biraz eski idi. Onu taktım aynı sorunlar onda da oldu.(ama onda %80sıcaklık oluyordu atihd pro'da %35-40larda max.)
  • Daha dün 1gb 256bitlik hd 4850 aldım yine sonuç değişmedi.
  • İşlemci ve ekran kartı fanını açtım temizledim, termal macunu yeniledim.
  • Sıcaklıklar normal değerinde oyundayken en yüksek sıcaklık işlemcide ve max 55 derece.
  • Bazıları görev yöneticisinden yüksek performans önceliği yap oyunu demiş. Onu yaptım FPS normalde 60 iken 120-130 oldu ama ani düşmeler yine oluyor.
  • League of legend de fight sırasında 15-20 FPS'lerde. Sadece de bu oyunu oynuyorum yani hiç ağır bir oyun değil.
  • Dahası HDD'yi HD tune ile kontrol ettim hata çıkmadı.

***Artık çözelim şu sorunu. Lütfen yardımcı olun. Gözümden uyku akıyor kaç gündür sadece bununla uğraşıyorum...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Razer Game Booster kurup oynamayı denedin mi ?
Razer Game Booster sadece RAM temziliği yapıyor. Dolayısıyla oyun içi ani donmaları vs engeller en fazla.
Bu arada LoL'İn içinde FPS yi 30 'a sabitlemeyi yada 60'a sabitlemeeyi denedin mi? Görüntü ayarlarını düşük tut ve çözünürlüğü 1-2 tık düşür bence
 
Razer Game Booster kurup oynamayı denedin mi ?
Denedim. O programın bişey yaptığı yok. Aynı şeyi arka planda çalışan programları kapatıp görev yöneticisinden performans önceliğini lole verirsen de yapabilirsin.

Razer Game Booster sadece RAM temziliği yapıyor. Dolayısıyla oyun içi ani donmaları vs engeller en fazla.
Bu arada LoL'İn içinde FPS yi 30 'a sabitlemeyi yada 60'a sabitlemeeyi denedin mi? Görüntü ayarlarını düşük tut ve çözünürlüğü 1-2 tık düşür bence
Hepsi denendi.

Ayrıca ilk yorumu atan arkadaşın dediği gibi w8.1 Pro kurulup denendi. Sorun devam ediyor. Şimdi başka bir hdd de Windows kurup deniyorum. Artık parçaların hepsi yenilenmiş oldu. Böyle sorun yaşayan varsa yaptıklarımdan haberdar olup zaman kaybetmesin kanaatindeyim.

11657280_10206195848129458_1612183953_n.jpg


Arkadaşlar hepinizden özür diliyorum. fan temizleme denince ben fanın üst tarafından alabildiğim kadar aldığım tozlar sanıyordum. ancak işlemcinin soğutucusunda bulunan fanı çıkarınca ortaya böyle bir görüntü çıktı. Temizledim ve şuan 2 kere oyun oynadım fps düşmesi yaşanmadı. ama FİGHT SIRASINDA FİLAN UFAKTA OLSA DONMA YAŞANIYOR.Belki buda 4gb ramin oyun sırasında%60-75i kullanıldığından olabilir diye düşünüyorum. bundan sonra bi sıkıntı çıkmaz inş.

***Gerçi benim işlemci de ısınma sorunu olmadığı için pek dikkat etmemiştim işlemci tarafına. oyunla beraber max. 60 derece oluyordu. ama oyun içide fps düştüğü zaman baktığımda ani sıcaklık artışları gözüküyordu. Bunun için tekrar yakından baktım fener ile ve bu manzara ile karşılaştım. temizledim ve kurtuldum. inş sıkıntı bundandır ve bitmiş olmasını temenni ederim. Herkese teşekkürler. konu kilit.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı