GTS 250 Video çekerken FPS düşüşü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

BerkKadir

Hectopat
Katılım
29 Haziran 2015
Mesajlar
15
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Başlıktaki gibi video çekmiyor iken acayip derecede FPS alsam da video çekerken bu FPS 60 - 50 arasında oluyor. Diyeceksiniz şimdi 50-60'ın nesi düşük? Esas sıkıntı 50-60 FPS gösterirken oyun 10-20 FPS gibi. Baya fazla kasıyor. Lütfen yardım edin.
Bu eskiden olmuyordu şimdi olmaya başladı.
Sistemim
  • 4 GB DDR3 RAM
  • İntel Core i5 3.10 GHz (sürümünü bilmiyorum)
  • NVIDIA GTS 250 1 GB DX10
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı video kayıt programları bu sorunu yaşatabiliyor. ShadowPlay programını kullanmanı öneririm.
 
GTS250 Shadowplay desteklemiyor.

Sisteminiz yeterli değil. Hard diskten de olabilir.
 
Eğer oynadığınız oyunlar yüklü ise Ram konusunda sıkıntı çıkıyor olabilir. Ayrıca bazı virüsler performans düşüşü yaratıyor olabilirler. Sistem taraması yapmanı tavsiye ederim.
 
Bunun pek çok nedeni olabilir ve çözümleri çektiğiniz oyunlara göre değişebilir. Öncelikle iyi bir soğutucunuz yoksa eğer cpu ısınmasına bağlı FPS sorunları olabilir. Bunun için gamebooster kullanmanız ve yeni bir soğutucu veya en kolayından bi kasanızı ferah bir şekilde temizlemeniz gerekir. Bilgisayarda gereksiz olan dosyaları silmeli ve virüs taraması yapmalısınız. Ccleaner gibi veya 360Security gibi programlar kullanarak gereksiz önbellek dosyalarından kurtulabilirsiniz. Minecraft videoları çekiyorsanız eğer optifine yükleyerek sorununuzdan kurtulabilirsiniz. Özelliklerin hepsini fast yapın ve çoğu özelliği devre dışı bırakın FPS artışını göreceksiniz. Buna bağlı olarak videodaki FPS düştüğü zaman 50 60 arasında olacak ve gerçekten o FPS'leri alacaksınız umarım :) Yardımcı olduysam ne mutlu bana :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Temizleyici olarak ben SpyHunter 4 tavsiye ederim ama işiniz bitince silin bence :) CPU-Z ve GPU-Z uygulamalarını indirerek bize ısı değerlerini atarsanız sevinirim. Saygılar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartım shadow play desteklemiyor. Ayrıca Minecraft videoları çekiyorum hiç de ağır bir oyun değil bence. Ayrıca optifine 'da kullanıyorum ve ayarlar en düşük de hard diskimde de bir sıkıntı yok. Ancak ısı değerlerine bakmadım kısa süre içerisinde bakıp atarım buraya. Ayrıca kaspersky var bende hiç bir virüs bulamadı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Minecraft ağır bir oyun değil mi? Minecraft oyununa grafik açısından bakarsan evet yalnız bu oyunun yaşayan bir dünyası var. Java kodlarıyla yazılması da cabası. Bu yüzden ağır yoksa grafik falan değil onun ağırlığı.
 
RAM 8 GB olacak ve ShadowPay destekli bir ekran kartı alackasınız. Burada olay sadece ShadowPlay değil, donanımsal video çözümleme. Konu kapanmıştır.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı