HDD LED, Power LED, Reset LED ve Power SW Bağlantıları Yapılmadığından Açılmayan PC

26ibrahim26

Hectopat
Katılım
3 Mayıs 2015
Mesajlar
41
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar vatan bilgisayara montaj için verdiğim sistemimi bu gün aldım. Hemen kasanın içini açtım ve 5 tane kablo vardı anakarta takılmamıştı. (Ve kasanın yanïnda güç kablosunu vermeyi unutmuşlar) kabloların üzerinde HDD LED, power LED, Reset LED yazıyordu.
Hemen bilgisayarımın güç kablosunu takıp çalıştırmayı denedim çalışmadı.
Bu bilgisayarın açıklamasının sebebi o 5 kablo mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet o kablolar o kablolar tuşa basılması ile çalışmasını komut veren kablolar. Recep ve Ali abinin son topladığı sistemin montaj kısmına bakıp öğrenenilirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam montaja para alıyorlarmı ? Alıyorlarsa hiç iyi olmamış bu durum yani o en basit kabloları takmadılarsa para alsın yada almasın orda çalışmaması gerekir toplayan kişi, en önemli kablolar onlar pcnin açılması için.
 
Hayır para almadılar, ama montajı yapacakları zaman parçalar çalışıyormu diye kontrol edicez dediler. HDD çalışıyor mu diyede windows yükleyip sileceklermiş. E peki bu kabloları bağlamadan bunların hepsini nasıl yaptılar?
Bir de arkadaşlar bu kablolar kolay çıkacak cinstenmi iki sallanmaya çıkabilir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
O kablolar sallanmaya çıkmaz. Çekip çıkarmak gerekir onları uçları siyahtır ve üstünde beyaz şekilde belirtir ne kablosu olduğunu HDD led gibi ve ince uzun bir girişe takılır. Yine hddyi başka pcde denemişler olabilir yada sadece laf olsun diye söylemişlerde olabilir.

Anakartın tam karşısından foto çekersen nereye takılacaklarını anlatabilirim.
 
Dosya boyutu 1mb üzerinde olduğu için benimde tabletten bağlandığım için gönderemiyorum zaten kasayı bu gün götüreceğim parçalardan biri yanmışsa üzerime kalmasın.
 
Kablolar takılı olmadığından pek sanmıyorum yandığını ayrıca 30 gün olmadıysa alınalı sorunlu parçada para iadesi olması gerek. Yeniden alırsınız temiz parçayı.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı