Yay nasıl seçilmelidir ?

Fatih Çakmak

Kilopat
Katılım
23 Şubat 2014
Mesajlar
27
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar herkese fazla uzatmadan soruma geçeceğim. Öncelikle ok-yay kursuna gitmek istiyorum fakat okul dönemi dersler derken bayağı karışıyor. Evde bir yayım olsun diyorum ara sıra atış yaparım (yani bir yazlığımız var bahçeli orada hedef yapıp en azından hevesimi gideririm). Yay seçerken LH-RH yani sağ sol nasıl seçilir ?
Ben sağlak bir insanım yazı olsun top olsun nişan almak olsun ama yay seçerken sol elle tutup sağ elle çekmek istiyorum bir resim hazırladım resim daha anlatıcı olacaktır yayı nasıl seçeceğim ? Deneyimli veya bilgili arkadaşlar lütfen baksın konuya.

38_buyuk.png
 
Sağ elle kirişi çekmek istiyorsan RH yay almalısın bide attığın resimdeki yayı almak istiyorsan ilk başta başlangıç yayı kullanmanı tavsiye ederim mesela şunun gibi www.okculuk.com: EKONOMİK AHŞAP YAY SETİ 19233291S klasik bir yay daha iyi işini görür hem de kollarını iyi çalıştırır.Fiyatıda makaralı yaylara göre daha ucuzdur.Benim tavsiyem ilk başta bu yayla iyi bir alışma ve antreman yapman olur ondan sonra makaralı yay a geçmek istersen geçersin.
 
Hocam bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim attığınız linkteki yay ile ilgileneceğim iyi günler.

Hocam birde bu boy-basınç nasıl ayarlanmalıdır çok seçenek var siteyi ilk açtığımda 68\30 olarak seçili geldi yayın boyunu ve basıncını neye göre hesaplamalıyız ? yoksa 68/30 ideal midir ? boyum 1.72 kilom 61.
 
Benim boyum 1.78 şu an kullandığım yay 68/30 (68 Yayın Boyu - 30 Germe Kuvveti) senin için 66/30 daha rahat olur benim görüşümce 30 germe kuvveti biraz yoruyor insanı yani yayı gerdikden sonra çok bekletemiyosun.Eğer bi alt seçenek de düşünürsen 66/26 gibi bunun da germe kuvveti sana yay a alışdıkdan sonra kolay gelebilir senin için en iyisi 66/30 olur kollarınıda iyi çalıştırır.

Yada istersen Tunç Okculuğun mağazasına gidebilirsin orda sana ayarlayabilirler hem gözünlede görmüş olursun hemde test de edebilirsin.
 
Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim hocam Ankara da oturuyorum gidebilme imkanım yaza kadar yok gibi. Yayımı daha erken alabilirim bilgilendirdiğiniz için sağ olun iyi günler iyi sosyaller. :)
 
selamun aleyküm benim sormak istedim soru boyum. 1,89 kilom 88 !!!!( yayımın boyuyla..germe kuvveti kaç olmalıdır))) ???

bide beden olarak ( M) .(L).. (XL) diyorhangisi benim boyuma göre olur lütfen yardım
 
Merhaba, uzun zamandır okçuluk yapıyorum. İlk yayımı Tunç Okçuluk'tan almıştım ben de. Geçenlerde kuzenime de almak için www.okculuk.com sitelerine girdik, işi kolaylaştırmışlar, boy aralığı ve yay sertliği seçimini size yaptırıp ona göre gönderiyorlar.

Libre/inç seçimi okçuluğu bilmeyenlerin bilinçli seçim yapabileceği bir konu değil. Orta sertliği almanızı tavsiye ederim. Kullanamayacağınız bir sert yayın kimseye faydası yok, hatta sizi soğutur. Bir ok değil, 30 ok atabileceğiniz sertlikleri seçmeniz avantajınıza olur. Ha, bir süre kullanır, değiştirme aşamasına gelirsiniz, o zaman sadece kanatları değiştirirsiniz olur biter.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı