Mavi ekran 116 kodu

arda511

Kilopat
Katılım
8 Ocak 2014
Mesajlar
376
Makaleler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, 2014'ün son aylarında gittigidiyor'dan sıfır kullanılmamış olarak harddisk almıştım. Bilgisayarım baya eski fakat benim için yeterli bir bilgisayar olduğu için sadece parçalarını değiştirdim. Değiştirdiklerim işlemci ve harddiskti. Son günlerde hava baya yağmurlu olmuştu. Elektrikte bilindiği üzere çok dandirik olduğundan şimşek çaktığı gibi gidiyordu. Neyse bu baya bir oldu. Yaklaşık 10 kere başıma geldi. Bugün ve dün bilgisayarımı açtığımda mavi ekran hataları almaya başladım. Bilgisayar açıldıktan yaklaşık 15 sn sonra tarayıcıyı açarak internete giriyorum ve tam girecekken takılı kalıyor ve mavi ekran veriyor. Bu esnada da harddiskten sesler geliyor. Mavi ekranda çıkan yazıların resmi ise şöyle.

Harddisk: Maxtor 7L300R0 300 GB IDE HDD

jgj.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle işletim sisteminizi Win 8.1.3'e geçirin. Ardından BİOS'u güncelleyin. İşletim sistemini sonuna kadar update ederek sürücülerinizi donanım kimlikleri ile sorumlu siteden indirin. Ekran kartı sürücünüzü güncellemeniz çok önemli.
 
HDD'nin sıfır olduğundan emin misiniz? Maxtor 2006 yılında Seagate tarafından satın alındı yani o hdd 2006 yılından önce üretilmiş maxtor yazdığına göre. En az 9 senelik.

Biliyorum. Fakat ürünü aldığımda faturalı antistatik poşetinde geldi üzerinde kullanılmış olduğuna dair bir şey olduğunu sanmıyorum. Ayrıca sıfırdan işletim sistemi kurdum HDD'ye ilk alınmış gibi.

Öncelikle işletim sisteminizi Win 8.1.3'e geçirin. Ardından BİOS'u güncelleyin. İşletim sistemini sonuna kadar update ederek sürücülerinizi donanım kimlikleri ile sorumlu siteden indirin. Ekran kartı sürücünüzü güncellemeniz çok önemli.

Anakartım çok eski olduğundan, hatta burada konu açmıştım Win 8.1 kurabilir miyim diye ama anakart eski olduğu için bazı sürücüleri desteklemiyordu. O yüzden kurmadım.
 
Arkadaşlar bu hata gene başıma geldi. Bende iyice araştırdım. Sorun AMD ekran kartından kaynaklanıyormuş. Benim ekran kartım ASUS HD 6570'ti. Formattan sonra sürücüsünü ASUS'un kendi sitesinden indirip kurmuştum. Ekran kartım 1 GB benim kurduğum sürücü ise 2 GB modele aitti. 1 GB'lik modelin en son sürücüsü 2011 yılında yayınlanmış. 2 GB'lık ise 2013'te yayınlanmış. Bende daha güncel olsun diye 2 GB olanı kurmuştum. Çünkü aradaki sadece VRAM farkı olduğu için sorun olmaz diye düşündüm. 2013 sürücüsünü kaldırıp 2011'i kursam sorun gider mi? Performans kaybı olur mu?
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı