Hareketli bir Videodaki kafa nasıl değişiyor ?

TeasyCapsFatih

Hectopat
Katılım
9 Mayıs 2015
Mesajlar
17
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Hareketli bir video var diyelim elimde de bir kafa resmi var bunlar değiştirmek istiyorum ama nasıl yapılacağını bilmiyorum. İnternet de çok aradı ama hiç bir yerde bulamadım nasıl yapacağım acaba ?
 
Ben de çok uğraştım. Bir yol keşfettim ama daha kolayı var mıdır bilmiyorum. After Effects programı ile yapıyorum. İlk önce Adobe Photoshop ile kafayı kesiyorum güzelce. Ardından ".png" olarak, yani transparan olarak kaydediyorum. Sonra After Effects'e videoyu ve kafayı ekliyorum. Kafanın position değerine keyframe veriyorum. Videodaki yüze göre hareket ettiriyorum. Baya meşakatli oluyor ama güzel de oluyor.:) Eğer detaylı anlatmamı istiyorsan rehber hazırlayabilirim.
 
Arkadaşlarımızın dediği gibi green screen ile de yapılabilir ama hatalı olabilir. Yüze geçirilen yeşil maskenin her tarafına eşit miktarda ışık gitmeli. Biraz daha meşakatli ve pahalı olur. Ben green screen denedim ve yaptım. Ama maske olayı değil, arkaplan değiştirmeyi.
 
Greenbox veya greenscreen sistemleri mantıklı fakat bu olmadan da yapılabilir. Yani ben yapmasını bilmiyorum ama Beyaz Show'un ekipleri çok iyi yapıyor. Bu arada greenscreen olayını ben de kullanıyorum. Gün ışığında yaptığın zaman herhangi bir sorun olmaz. Ama eğer bir stüdyonuz yoksa, evde çekiyorsanız teras veya balko gibi yerlerde ışık kullanmadan rahatlıkla yapabilirsiniz. En azından ben de herhangi bir sorun çıkmıyor.
 
Arkadaş elindeki fotoğraftan kafayı kesip videoya eklemeyi ve aynı zamanda videodaki kafayla organize hareket ettirmeyi sormuş ama siz Green Screen teknolojisinden bahsetmişsiniz. Deli kuyuya taş atıyor ve diğerleri konuyu okumadan peşinden gidiyor resmen.
 
Net cevap değil ama Adobe After Effects'de bir teknoloji sayesinde bir noktayı seçiyorsunuz ve seçtiğiniz yazı - resim bu noktayı takip ediyor. Yukarıdaki arkadaşın her frame'ye keyframe atmasının kolay hali. İnternette ararsanız detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı