MySQL Kullanıcılara Kısıtlama Getirme

Semih Gül

Kilopat
Katılım
13 Kasım 2014
Mesajlar
242
Yer
Antalya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar benim 150 adet promosyon kartım var bunların kart numarası ve değerleri aşağıda MySQL veritabanımda ki tabloda ki gibi kayıtlı.
knon1n2n3
112443
[TBODY] [/TBODY]
Tablodaki sadece bir örnek benim bu promosyon kartlarından 150 adet var. Şimdi bir müşterim sisteme giriş yapıyor ve ben onun sadece istediği kartları görmesini istiyorum. Şöyle ki mesela bir müşterim 5 ve 6 numarayı görecekse kendi ekranında diğer müşterimin de 116 ve 140 numaralı kartları görmesini istiyorum. Bunun için nasıl bir sistem oluşturmalıyım? Fazladan bilgiye ihtiyaç duyulursa ilave edebilirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanıcılar için kart ata gibi bir düzenleme yapabilirsin. Örnek olarak, kullanıcılar tablonda kartlar adlı bir sütun oluştur. Sonra bir tane kartlar adında tablo oluşturup buna gerekli kart bilgilerini ekle. Sonra yönetim üzerinden kullanıcıya kart ata diyerek, kartlar tablonda ki kart id numaralarını kullanıcılar tablonda bulunan kartlar adlı sütununa kayıt yaptırarak çözüme ulaşabilirsin.
 
@Bulut Uzer Evet dediğinizi uyguladım. Teşekkürler. Her kullanıcı için 5 adet kart sınırı ekledim. Akabinde kullanıcı kayıtlarının bulunduğu tabloya 5 tane kart sütunu ekleyip, mart numarasından çağırıp kullanıcının ilgili kart hanesine kayıt edilmesini sağladım. Konu çözümlendi. Konu kilitlenebilir.
 
Ufak bir öneri söyleyeyim. 5 tane kart sütunu açmak yerine tek bir sütuna ekle. Sütun içerisine kaç tane kart eklenirse eklensin bunları parçalayarak alıp kullanabilirsin. Böylelikle 5 sütunluk bir alanı tek sütunda çalıştırmış olursun.
 
",", "/", " " kullanmadan da pars edebilirsin, yerinde olsam öyle yapardım... En azından veritabanı güvenliğinde de anlaşılmayan bütün bir parça olacaktır fakat uzunluklar aynı ise bu önerim geçerli... Kart için farklı bir tablo açtıysan da üye ve kart bağlantısı için join methodunu kullanman çok yardımcı olur sana...
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı