Dijital Oyun Tasarımı bölümü iyi mi?

sametcicekkk

Kilopat
Katılım
30 Nisan 2015
Mesajlar
157
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar Allah nasip ederse bu sene üniversiteye başlayacağım. Tercihler açıklandı bildiğiniz üzeri Ankaradaki İpek Üniversitesinin Dijital Oyun Tasarımı bölümünü yarı burslu kazandım. Bölüm Türkiye'de sadece üniversitede var bir diğeri İstanbul'da. Ama gitmekte kararsızım ne kadar geleceği olan bir meslek ya da ileride o kadar para verip işsiz kalırsam ailemin yüzüne bakamam bu gibi etkenler aklımda soru işaretleri oluşturuyor. Ama kesinlikle severek yapacağım bir iş küçüklükten beri yazılıma kodlamalara olan bir ilgim var başarılı olabileceğime inanıyorum ama dediğim gibi Türkiye'de öyle aman aman bir yazılım şirketi falan bulunmuyor. Kendi işimi yapıp uygulama yazsam diyorum tabi ki işin içine hiç girmeden böyle yorumlar yapıyorum uygulama yazmanın ne kadar zor bir şey olduğunu biliyorum. Anlayacağınız kafam epey karışık sizinde fikirlerini almak istedim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu durum sana bağlı biraz. Sen okulu bitirip kendini geliştirmiş birisi olur isen iş bulursun. Tabi bu iş ilk başlar çok iyi olmayabilir. Veya seni tatmin etmeyebilir. Ancak zamanla şartlar iyileşir. Şartlar daha iyi hale gelir. Bu bölüm fazla olmaması senin için bir avantaj olabilir. Bu bölümü okuduğun için bu işlere daha yatkın olacaksın. Sadece yazılım okumuş insanlardan farkın olacak. Bence bu şansı iyi değerlendir. İngilizceyi halledip yurt dışını düşün derim. Kendini sadece bizim ülkemiz ile sınırlama. Başarılar dilerim. Bu sektöre girmiş birisi olarak bu videoyu izlemeni öneririm. Genel olarak sana çok iyi fikirler verir.
Niyazi Saral ile bilişim sohbeti
 
bende yanı şekildeyim ailemin baskısı ile 2 yıllık inşaat bölümüne girdim ama artık inşaattan ve onun benzeri şeylerden nefret ettim ve bu sene üniversite sınavına giricem kendime inanıyorum ve çocukluğumdan beridir bu tür şeylere de merakım vardır sizce iyi mi ederim kötü mü 2 tane yabancı dilim var üçüncüsünüde diğerleri gibi kendi çabamla öğreniyorum bunun katkıları olur mu merak içindeyim hocam cevaplarsanız sevinirim.
 
teşekkürler dostum merak ettiğim bir kaç şey var evet öncelikle üniversitenin kampüsü dendiği kadar güzel mi :D bir deyani hazırlıktasın bilmiyorum verimli cevaplıyabilirmisin hani değer mi bu bölüme gitmek, tamam önü açık gelişmekte olan bi bölüm ama hani hala ya bölüm patlak çıkarsa diye düşünmeden edemiyorum
 
Okulun kampüsü gerçekten tek kelimeyle muhteşem. Türkiyede bulunan üniversitelerin hepsinden daha iyi olduğuna rahatlıkla söyleyebilirim. Kampüsün güzelliği okulun olanaklarıyla doğru orantılı. Okul Hollywood düzeyinde film platoları yapacağını hatta bunları yapmak için Hollywood platolarını hazırlayan İngiliz şirketle 5 yıllık sözleşme imzaladıklarını belirtti. Bunların gerçekliğini zamanla öğreneceğiz tabi ki. Okul Akın İpeğin ama okul içerisinde cemaati yansıtan şeylerle karşılaşmıyorsunuz. Özgür herkesin istediğini konuşabileceği bir ortam hazırlanmış ki konferansa gelen hocalardan cemaate giydirenler bile oldu. Zengin züppeleri diğer özel okullara göre minumum düzeyde fakat onlarda kendi halinde kimseye bulaşmıyorlar. Starbucktan kahvesini alıp Mac'ini açıp kafeteryada takılıyorlar. Hazırlıktayım şuanda hazırlık gerçekten zor. Her hafta 2 sınavımız oluyor ve 8 haftada kur atlıyoruz. Bu süre zarfında olacak 16 sınavdan %60'ın üzerinde ortalaman olması gerekiyor kuru geçmek için. Sınavlarda öyle çoktan seçmeli felan değil writting listening speking gramer gibi ayrı katagorilere ayrılmış. Bölüm konusuna gelecek olursak Türkiye'de fazlasıyla bakir bir sektör ve elde edebileceğiniz pek bir kaynak bulmakta zorlanıyorsunuz. Hocalar bilgisayar mühendisliği çıkışlı onlarda konunun erbabı olmadığı için tam anlamıyla dört dörtlük çıkmak biraz zor. İş kendini ne kadar geliştirdiğine bakıyor. Ayriyetten, okula gelen oyun firmalarının söylediklerinden edindiğim kanıya göre bu işte en önemli problem bütçe. Sağlam bir bütçeniz sağlam bir ekibiniz var ise aklınızın hayel edemiyeceği dünya çapında ki oyunları piyasaya sürüp dünyalar kadar para kazanabilirsin ki böyle bir durumda başka bir bölüme gidip tüm hayatın boyunca kazanacağın parayı bel ki sadece bir oyunundan kazanabilirsin(pilotaj dahil). Anlayacağın biraz şans ve kendini ne kadar geliştirdiğine bakıyor. Tabi ki yurtdışı gibi bir düşüncen var ise daha iyi yatırımcılar bulma oranın artıyor. Söyleceklerim bu kadar tekrar soruların olursa içtenlikle cevap verebilirim.
 
Hocam okul nasıl gidiyor? Birinci sınıfı bitirmiş olmalısınız yanılmıyorsam geçen dönem. Okul şimdilik size neler kattı? Bölümün derlerini okuduğum kadarıyla pek fazla kodlama eğitimi görmüyorsunuz, doğru mudur? Durumunuzu yansıtacak bir özet geçerseniz sevinirim.
 
Bahçeşehir Üniversitesinin dijital oyun tasarımı bölümü mevcut. Orayı istiyorum bende. Tecrübelerini paylaşabilirsen bölümü okumuş biri olarak çok iyi olur.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı