Windows 10 Mobile Deneyimim

yiange28

Kilopat
Katılım
20 Ağustos 2014
Mesajlar
903
Makaleler
2
Çözümler
1
Insider Preview 10.10166 kullanıyorum. Baştan söyleyeyim, herkesin günlük kullanımı için uygun değil. Telefonu sık kullanıyorsanız, oyun ve internette çok vakit geçiriyorsanız yüklemeyin.

Gördüğüm Hatalar:

-Yavaş, geçişler yavaş özellikle. İlk yüklemeden sonra ayarları yapıp aç/kapa yapınca geçişler düzeliyor ama genel olarak biraz hantal yine 8.1e göre.

-Spartan diye bildiğiniz tarayıcı sağdaki büyüteç işaretine basmayla açılmıyor, bu çok canımı sıktı, keşke ordan açılsaydı. Büyüteç ile genel olarak arama var ya bilgisayardaki o çalışıyor.

-Bazen kilit ekranından açarken veya Spartan da gezerken atıyor Spartan veya sayfayı açamıyor.

-Temiz kurulum yapmama rağmen Windows'un uygulamaları güncellenmiyor, en iyisi siz temiz kurulum yapıp ve sistem uygulamalarını da güncelleyip öyle kurun, belki bu hataları yaşamazsınız.

-Geri tuşu ile uygulamadan çıksanız da uygulama RAM de kalıyor, çok fark yaratmıyor ama kapansa iyi olurdu, eski alışkanlık işte.

-Ayarlar düzenlenmiş ama incik cincik çok ayar var, birde bazı ayarları değiştirmek için çok fazla tıklama yapmanız gerekiyor ve sanki bazı ayarlar bulunmasın diye çok zor yerlere konmuş.(Misal 2G den 3G ye geçmek)

-Takvim uygulamasının ikonu gözükmüyor(en azından bende).

-8.1de de olan, Whatsapp gibi sadece telefona yüklenebilen uygulamaların yüklenmekteki gecikmesi sürüyor.


Sevdiğim Yanları:

*Şu ana kadar ki en güzel hali.

*Mağaza baya iyi olmuş.

*Renk paletindeki çokluk iyi.

*4 kutucuk genişliğinde yapınca ekranı daha iyi bir kulanım sağlıyor.

*Saydamlık ayarlama ve ikon arkası veya tam arka plan fotoğraf yapma olayı iyi olmuş.

*Uygulamaları erişebildiği izinleri ayarlamak iyi olmuş.

*El feneri gelmesi.

*Kısa yolların genişletme özelliği.

*Yeni yerleşik uygulamalar.

*Dosyalama sisteminin entegre gelmesi.(Bunu ayrıca ekledim çünkü çok beğendim, gayet de hoş.)
 
Bilgilendirme içim teşekkürler aklımdaki sorular gitti. Windows 10 mobilde gelicek denen otg desteği var mı preview' de ?

Hay aklınla bin yaşa, OTG nin ismi bir türlü aklıma gelmedi. Klavye & Fare ayarları var ama Bluetooth sanırım, OTG de var galiba, yazlıktayım şu an eve gidince onu da bizzat deneyip yazarım.

Ha bu arada galiba bir sonraki büyük güncelleme ile vaad ettikleri diğer büyük özellikler de gelecekmiş.
 
-Spartan yatay konumda klavyeyi açmıyor ve bazen tam ekran video oynatırken videoyu durdurup tekrar siteye geçince ekran yanıp sönüyor, kilit ekranına geçip tekrar açınca düzeliyor.

*Ayarların ana ekrana kısa yol olarak koyulabilmesi iyi olmuş.
 
Bir şey daha soracağım size, biri aradığında yada bir yerden bildirim geldiğinde ana menü tuşu yanıp sönüyor mu (telefon şarjı bitip kapandığında şarja takınca olan gibi) ?
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı