Canon 6D neden pahalı ?

Neden pahalı olduğu belli. Bu makina full frame bir makina. Yani içindeki sensör'ün üretimi pahalı. Kasası plastik değil. Yani kaliteli malzemeden yapılmış sağlam bir kasası var. İçinde işlemci olarak DIGIC 5+ var ve bu işlemci giriş seviyelerin'dekinden üstün bir işlemci. Yani tam anlamı ile profesyoneller için bir makinadır. Bunun kullanım amacı belli. Bu makina geniş açılı manzara çekimleri için veya portre çekimleri için üretilmiş ve kullanılması gereken bir makina. Bunun ile uzağı yakın edemezsin. Etmek istediğinde'de ciddi paralar ödersin. Ucundaki 24-70 mm lens bile geniş açı bir lens. Tabiri cağız ise bu makina için tak gez türü bir lens. Eğer fiyat kıyaslaması yapılacak ise full frame makinalar ile kıyaslansın. O zaman evet bu makinanın ederi buymuş diyeceksin.
Canon-5D-VS-Canon-20D-Full-Frame-Versus-Cropped-Sensor.jpg
 
Canon slr ler 3 grup tur.Alt seviye slr ler yani bunlar 3 harflidir 350D-450D-650D gibi.Orta seviye slr ler 2 harflidir 30D -40D-70D gibi.Üst seviye slr ler de tek harflidir .7D-5D-1D gibi,ve fiyatları da aynı doğrultuda artar..
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı