i7 4790 k ısı sorunu

tolga2036

Hectopat
Katılım
2 Ağustos 2015
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkeze iyi günler . Foruma yeni üye oldum konuyu doğru yerdemi açıyorum bilmiyorum ama acil yardıma ihtiyacım var. Henüz 4 gün önce balçova vatan bilgisayardan kasa topladık montajı kendı elemanları yaptı. Dün gidip kasayı aldım ve bilgisayarda oyun oynamaktan başka hiçbirşey bilmediğim için diriverleri ıvırı zıvırı bir arkadaşa kurdurdum. Daha sonra cs go da full ayarlarda 40-50 dakika oyun oynadım ve işlemci ısısı 90 dereceyi görmüş. Kasanın hava akısında mı bir problem var, işlemcide mi bir arıza var , yanlış birşeymi yaptık hiçbirşeyi bilmediğim için yardım edebilecek birilerini arıyorum . Gerekirse ekstradan işlemci sogutucusu da alacağım. Ücret karşılığında montajını halledebilecek sorunun neyden kaynaklandıgını anlayabilecek birisi varsa veya İzmir'de önerebileceğiniz bilgisayarcı varsa bilgilendirebilirseniz çok sevinirim

Kasa zalman z12 plus
Anakart Asus H97 Pro Gamer
İşlemci i7 4790k
ekran kartı Asus gtx 970 rog strix
corsair vengance pro 2*4 ram
fsp hyper 700
 
Stok fanla olsa bile oyunda 90 derece dehşet bir değer. Hele ki CS:GO gibi basit bir oyunda. Aklımdaki ihtimalleri söyleyeyim, çözüm üretin.
  1. Kablolama rezalet yapıldığı için kasa içi hava akışı yetersiz.
  2. Kasaya tanesi 25-30 TL'den takabildiğin kadar fan takarak daha iyi bir hava akışı sağlayabilirsin.
  3. En önemli unsur ise iyi bir işlemci soğutucusu alman gerekiyor. Aynı işlemciyi kullandığım için sana %100 çözüm garantisi sunacak iki adet soğutucu önereceğim.
Bu iki soğutmada derdine derman olacaktır.
 
Yukarıdaki üye arkadaşımızın cevaplarına katılıyorum. Ama sana şunu belirtmek istiyorum hangi şubesi olursa olsun Vatan Bilgisayar'a alışveriş haricinde destek montaj vb. hiçbir amaçla gitme. Ayrıca hız aşırtma da yapıldıysa ve yanlış yapılmışsa veya aşırı zorlayıcı biçimde ayarlanmışsa soğutma sistemin yetersiz kalıyor olabilir. sıvı soğutma da düşünebilirsin.
 
Önerdiğiniz Noctua işlemci soğutucusunu almaya karar verdim ancak montajını kendi başıma halletmem imkansız dediğim gibi bilgisayardan hiç anlamam. Ürünü aldıktan sonra rastgele herhangi bir bilgisayarcıya götürüp taktırabilirmiyiz, kolaymıdır kurulumu yoksa illaki iyi anlıyan birilerini mi bulmak gerekir. İzmirde oturmaktayım bildiğiniz bir yer varmıdır
 
Kasa içi fotoğraf paylaşırsan muhtemelen daha yararlı çözümler üretebiliriz. Bana sorarsan yukarıdaki sebeplerden hiçbirisi değil. İşlemci Fanı veya Egzos fan ters takılmış diye düşünüyorum. Ekstra para harcamadan önce her şeyin doğru montajlandığından emin olman gerekir. :)
 
Bu arada kasa toplanırken işlemci, anakart seçimi hatalı yapılmış. H97 tabanlı anakart OC( overclock, hız aşırtma) desteklemiyor. i7 4790 "K" almanın bu işlem yapılmayacaksa hiçbir anlamı yok. Kasa toplarken parça önerilerini nerden aldıysanız becerememiş açık konuşmak gerekirse.
 
Sıvı soğutma sistemi kullanacaksan açık devre sıvı soğutma senin istediklerini sağlayacağından emin olabilirsin , Bitspower , EK WB kullanabilirsin.
 
@Faiz Can Kavvas'a katılıyorum niye okadar para verip H97 Pro Gamer aldınız :cry::lanet: çok daha ucuza Z97 serileri var Asus ve MSI ın yani keşke toplarkende danışsaydınız sosyalden bize ama olsun belki değişririrsiniz ucunda ölüm yok konumuza gelirsek işlemcinize bir soğutucu alabilirsiniz basit bir soğutucu yani anakartı değiştirip belki O.C. yaparsanız bir Coolermaster hyper 212 evo alınabilir ama @heavystorm01 'un dediği gibi soğutmaz derseniz :D hyper 612 veya deepcool lucifer v2 alarak da çareyi bulabilirsiniz :)
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı