Ehliyetteki Gözlük İbaresini Sildirmek

carvenaus

Hectopat
Katılım
25 Haziran 2015
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
1 yıl önce araba ehliyeti aldım. Aile hekimine gidip göz muayenesi yaptırdığımda okuyamadım. Devlet hastanesine sevk etti. Göz doktorundan rapor almamı istedi. Devlet hastanesindeki operatör doktor muayene etti ve görüyorsun dedi. Daha sonra aile hekimine raporu götürüp ehliyeti aldım. Bu sene motor ehliyeti almaya karar verdim. Tekrar aile hekimine gitmem gerekti. Tekrar göremiyorsun dedi. Devlet hastanesine sevk etti. Devlet hastanesindeki yine aynı doktorlardan bahsediyorum ikisi de. Operatör doktor bu sefer okuttuğunda bir kaç tane yanlış okudum. Çok az miyopluk var dedi. Damla damlattı makinesinden baktı. Çok az miyop olduğumu gördü bu sefer. Ve şimdi motor ehliyeti alırsam ehliyete işlenecek bu ve yanımda gözlerimin iyi görmesine rağmen çok az miyop olduğum için gözlük bulundurmam gerekecek. Bunun çaresi nedir ? Çok az miyopluk geçer mi ? Sonradan sildirebilir miyim ehliyetteki gözlük ibaresini. Ne yapmalıyım? (Gözlerim gayet iyi görüyor, bahsettiğim gibi çok az miyopluk varmış. Doktor gözlük için bir kağıt verdi, numaralar yazıyor. Anlayan kişi için onları da verebilirim.) Bir de motor ehliyetini alınca araba ehliyetiyle birleşecek mi ? Benden araba ehliyetini almazlarsa orada gözlük yazmıyor. O şekilde kullanabilir miyim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Gözlük reçeteni yolla bakayım bozukluk derecesine. Ben de aynı şekilde sağlık raporunu gözden kusurlu olarak alabildim.
Araç sürerken gözlük takmanı gerektirir mi dersen evet gerektirir. Çevirmelerde belki sorun olmaz ancak ölümlü kazalarda falan kusurlu sayılırsın.

Gözdeki bozukluk da kolay kolay gitmiyor, hiç ümitlendirmeyelim seni.
 
Gözlük reçeteni yolla bakayım bozukluk derecesine. Ben de aynı şekilde sağlık raporunu gözden kusurlu olarak alabildim.
Araç sürerken gözlük takmanı gerektirir mi dersen evet gerektirir. Çevirmelerde belki sorun olmaz ancak ölümlü kazalarda falan kusurlu sayılırsın.

Gözdeki bozukluk da kolay kolay gitmiyor, hiç ümitlendirmeyelim seni.
Motor ehliyetini iptal ettim. Gözlük yazacaklar diye ama yinede bir sormak istiyorum size bu numaralar ne ifade ediyor çok mu bozuk ? Doktor hafif miyop demişti.
Çok az. VD=12.00mm
<R> S C A
<-0.75 -0.25 5>
<L>
<-0.75 -0.50 171>
PD63
NIDEK ARK-530A
 
Benimle aynı seviyede uzağı göremiyorsun. Tablodaki son 2-3. satırda bulunan harfleri görememe sebebin de bu.
Mesela c ve o harflerini ayır edememen, sallamak zorunda kalman gibi :D

Yaşantını olumsuz etkilemese de lens veya gözlük gerekiyor.
Ha çok sorun olacaksa temiz rapor veren özel bir hastahane bulunur elbet.
 
Eyvallah teşhisi tam koydun c ve o sallıyorum. :) Ama Türkiyede çok saçma yönetmelikler var. Dedem 75 yaşında araç kullanıyor ehliyetinde gözlük yazmıyor zamanında aldığında gerek yokmuş tabi ama şimdi yaşlandı gözlük kullanıyor kimse onu araştırmıyor. Gündelik hayatta hiç zorlanmadığım konu görme konusu. Eyvallah hocam bilgiler için üniversiteye gitmeden önce alcam gözlük tahtayı iyi görmek için. Teşekkür ediyorum.
 
Gözlük ibaresi kötü birşey değil. Doktor bir kere uygun gördüyse gözünde vardır bir sıkıntı. Gözlük takman motosiklet kullanmana engel değil.
 
:) Takıntılı tiplerdenim fakat çözüm üretmeyi severim. Beni rahatsız etmeyen bir durumdan dolayı sürekli kafamda dolaşan sorular olacağına soruları kökten çözmeyi severim.
 

Geri
Yukarı