iPhone zaman geçtikçe yavaşlıyor mu ?

kritewonwon

Kilopat
Katılım
28 Haziran 2015
Mesajlar
147
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenciydim bir zamanlar.
Merhaba arkadaşlar, iPhone 5s almayı düşünüyorum ama iPhone 4 olsun, 4s olsun alan arkadaşlar ilk gün ki gibi hızlı olmadıklarını söylüyorlar. Ben 5s alsam 1 kaç ay sonra yavaşlar mı ?Bu yavaşlama neden oluyor ? Teşekkürler.
 
Konuyu yalnış anlamışsın kardeşim. Zamandan kastım 60-50 sene degil, 1-2 sene.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Her elektronik cihaz belli bir süreden sonra yavaşlar. Bu süre en fazla 2-3 yıldır.
 
Güncellemelre sonrası genelde yavaşlar. Tabi bazen kötü uygulamalarda yapmıyor değil. Yoksa kullanımdan dolayı yavaşlamaz. Saten güncelleme sonra kasarsa biligisiyardan belli sürede eski sürüme dönebilirsiniz. 4-4s'ler çıktıktan 2-3 yıl sonra o şekilde kasıyorlar. İpad 2!im var kasılıyor ama fazla değil. Şu anda ipadım ios 8.4 ikinci nesil olduğundan şu anda ios 6 ya döndürebiliyormuşum(süresi yokmuş, istedğim zaman ios 6 olurmuş. denemedim internette gördüm). Yani apple çok kasan güncellemelerinde eski güncelleme dönmeye açık tutuyor. Ancak 5s bence 2000 verilmez.
 
İphone 4 kullanıcısı olarak soruna cevap vereyim. Evet 1,5-2 sene sonra kasmaya başlıyor. Yavaş yavaş çekilmez hale geldi :(
 
Bu kasma olayı her telefonda var ama şöyle açıklayayım; Android (Özellikle Samsung) aldığın zaman bu kasmalar 4-6 ay sonra başlar telefon çekilmez bir hale gelir zaten Samsung stratejisi telefonu ilk çıktığında bol bol öv, gereksiz şeylerle insanları kandır ve 6 ay sonra bir kenara at. Samsung kullanırsan 1 sene sonra güncelleme almamaya başlarsın ve telefonunun miladı dolmuş olur. iPhone ise alırsın paşalar gibi 2 kullanırsın ve her güncellemeyi alırsın 3. yıla yaklaşırken hafif donmalar başlar donmalardan kastım sistem hataları değil mesela Whatsapp uygulaması önceden 1 saniyede açılıyorsa 3. yıla yaklaşırken 3 saniyede açılır bu mantıkta umarım anlamışsın. 5S eğer durumun varsa sıfır durumda alırsan 1.5-2 sene çok rahat kullanır ve her güncellemeyi alırsın.
 
Valla sırasıyla iphone 2g , 4, 4s, 5s ve 6plus kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki hiç sıkıntı yaşamazsınız. Uygulama optimizasyonları ve güncellemeler konusunda oldukça iyiler. Kullandığım telefonlar arasında sadece iphone4'de yavaşlama oldu. Özellikle ios 7xx yükledikten sonra. Onun dışında apple ürünleriyle hiç bir sorun yaşamadım.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı