FX 6300 Sistem Kapanması ve Fanın Dönmemesi Sorunu

Nucleus

Kilopat
Katılım
9 Mart 2015
Mesajlar
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımı yeni topladım şöyle bir sorunla karşılaşıyorum bilgisayar kapanıyor reset atıyor ama yeniden açılmıyor. Yan kapak açık ordan baktığımda işlemci fanı çok yavaş dönüyor güç düğmesinden kapatıyorum komple yine açtığımda fan çok yavaş dönüyor ve açılmıyor. 2-3 dk sonra açtığımda fan dönmeye ve pc açılmaya başlıyor şimdi bu sorun oyun oynarkende boşta da oluyor. Oyun oynarken sıcaklık değerlerini ölçtüğümde ekran kartı max 65, işlemci 70-75 oluyor. Bu kapanma 2-3 sefer olduktan sonra 2 saat oyun oynuyorum kapanmıyor ama ilk oturuşumda 2-3 sefer bu anlattığım durum söz konusu.

PSU zalman 600w (2 aylık)
Ekran kartı Sapphire R9 280 (2 aylık)
İşlemci fx6300 (stok fan mevcut üzerinde)
gigabyte 970a-ud3p anakart (1 aylık)
4 GB kingston hyperx (2 aylık)

Konu hakkında yardımlarınızı rica ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Cevabın için çok teşekkürler fanın içerisinde toz yok ayda toplamda 15-20 saat oturmuşumdur zaten peki bu sorunun böyle devam etmesi bilgisayara zararı olur mu? Sormamdaki amaç zaten çok oturamıyorum 2-3 aya kadar böyle devam edecek daha sonrasında soğutucu almak istiyorum bu süre zarfında böyle kullanmam başka parçalara zarar verir mi?

Ayrıca birçok farklı mavi ekran hatalarıyla karşılaşıyorum Windows 8.1 yüklü Windows 7 de de aynı hatalar mevcut idi sürücülerin hepsi güncel sorunun tam olarak ne kaynaklı olduğunu anlayamadım varsa aynı sorunu yaşayan arkadaşların yardımını rica ederim
 
Testi yapacamda açıyorum bilgisayarı programın yuklenmesinin yarısında mavi ekran çıkarak kapandı açtığımda fanın bir müddet dönmedigini gördüm daha sonra hızla dönüp bilgisayar açıldı ancak program yüklendikten sonra yine mavi ekran çıkarak kapandı güç kaynağından kapattim açtığımda ise bilgisayara hiç elektrik gelmedi nekadar açma düğmesine bastiysamda açılmadı 5 dk bekledikten sonra açıldı bukadar aksilik içinde testleri nasıl alacam bilemiyorum
 
Bilgisayarın bileşenlerine, büyük ihtimalle işlemciye zarar vermek istemiyorsan acilen bir işlemci soğutucusu al. Bütçen yetiyorsa yukarıda önerdiğim soğutucuyu al. Bütçen yetmiyorsa idarelik olarak yarın ilk iş şu linkini atacağım soğutucuyu al. Bu şekilde kullanmaya devam edersen işlemciyi yakacaksın.
 
Gün içerisinde vatanbilgisayara gidip soğutucu alacağım akşam montajını yapabilirsem sonucu size bildiririm ilginiz için çok teşekkürler.

Dün akşam zorda olsa montajı yaptım soğutucunun Cooler Master Hyper T4 aldım 2-3 saatlik AC Unity oynadım ne kapanma ne mavi ekran nede başka bir sorun görmedim 2-3 saatlik oynamadan sonra işlemci sıcaklığı 35 dereceydi birkaç gün daha kullanırım sorun yok ise tamamdır.

yardımın ve desteğin için çok teşekkürler 1 aydır çektiğim işkenceye son verdin allah senden razı olsun :)
 
Çok teşekkürler

Merhabalar hocam o gün den sonra dün yeni gectim bilgisayar başına GTA V oynayayım dedim 10 dk sonra bilgisayar kapandı pek önemsemedim açtım oyunu tekrar 10 dk sonra kapandı sinirlendim komple kapattım o gün oynadığımda sorun yoktu ne oldu anlayamadım kaç aydır bir türlü sorunu çözemedik ne yapacağımı bilemiyorum tüm parçalar yeni hangisini değiştirsem sorun devam ediyor
 
Çok teşekkürler.

Merhaba hocam o günden sonra dün yeni gectim bilgisayar başına GTA V oynayayım dedim 10 dk sonra bilgisayar kapandı pek önemsemedim açtım oyunu tekrar 10 dk sonra kapandı sinirlendim komple kapattım o gün oynadığımda sorun yoktu ne oldu anlayamadım kaç aydır bir türlü sorunu çözemedik ne yapacağımı bilemiyorum tüm parçalar yeni hangisini değiştirsem sorun devam ediyor.

Sorunu çözdün mü? Yardım et. Bende de aynı sorun var CPU ne yapsam bilmiyorum.
 

Geri
Yukarı