Oyun için i5 4690k mı yoksa i7 4790 mı?

imail4

Hectopat
Katılım
17 Mart 2015
Mesajlar
28
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar oyun performansı için hangi işlemci yararlı olur? İ5 4690k mı yoksa i7 4790 mı? Boşuna bütçe zorlamayalım.
 
Oyun performansı için işlemci değil ekran kartı etkili olur. Bunlara ayıracağınız parayı ekran kartına ayırırsanız çok daha yüksek performans alırsınız. 4590, 4460, 4170 şuan revaçta onları alabilirsiniz. GTX980 sistem zorlanabilir aslında :D Ama 4k destekli monitör gerekir. En iyisi 4460 + 970 tavsiyem :ıslık:
 
@Qwerty delisi
10 yıldır beklediğim yorum :) aynen ve aynen şeklinde olacak benim yorumum,işlemciyi belirli bir düzeyde alıp yani i5 4460 gibi ekran kartına abanılmalı hem f/p hemde performanslı olur tabi oyun için burası vurgulanmalı çünkü render yapacak kişinin ihtiyacı işlemciye doğru da kayar.
 
@Silinen üye ne demeye çalışıyosunuz acaba ?? Bu arkadaşın sıkıntısıyla bizzat ilgilendik ve işlemcisinin modeli ile değil farklı problemler olduğunu gördük yani 4690k alabileceğiniz çok süper bir işlemcidir arkadaşlar yanılmasın siz de yanıltmaya çalışmayın lütfen böyle bir olay olsa idi zaten kıyameti koparmıştı AMD'ciler.
 
Farklı problemler? Konuyu incelerseniz henüz bir çözüme kavuşmadığını görürsünüz.
 
İşlemcinin performansı ile ilgili kesinlikle olmadığı için farklı problemler diyoruz ve aklımızda farklı yazılımsal sıkınıtılar gibi sorular var ama dediğim gibi sizin amacınız i5 4690k kötülemek ise çok yanlış yolda ilerliyosunuz,en son darboğaz yapacak işlemcilerden biridir bu işlemci...
 
Bu sorular çok ucu açık. Yani paran varsa bir yerlerden kısıtlama yapman gerekmiyorsa 4790 alırsın aklında da soru işareti kalmaz. Durum farklıysa i5 daha fazla performans verecektir diğer bileşenlere ayırdığın bütçe nedeniyle.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı