Transfer Döneminde Takımların Transfer Politikaları Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Optifines

Kilopat
Katılım
11 Mayıs 2015
Mesajlar
442
Makaleler
5
Yer
Bu Dünya Benim Memleketim
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sizce takımların transfer politikası nasıldı ? Size göre hata yaptıkları yer neresiydi ? Ben kendi tuttuğum takım Fenerbahçe ile Galatasaray hakkında konuşacağım.

Transferin en hareketli takımıydı Fenerbahçe. Takıma gelen sportif direktör Terraneo'nun büyük etkisi vardı bence. Takımın yaşı gençleştirildi. Serdar Kesimal gibi futbolcular gidip yerine Van Persie gibi oyuncular geldi. Volkan bile gönderilebilirdi. Emenike'nin 3.5 Milyon £ ile kiralanması, Krasic'in takımdan yollanması, Moussa Sow'un 17 Milyon £'ya satılması Terraneo'nun işindeki ustalığını gösterdi. Geçen sezona göre forvet hattı daha iyi oldu. Artık öyle ucuz gol kaçırarak puan kaybedecek Fenerbahçe olmayacak gibi. Kombine, forma, lisanslı ürün satışlarında büyük patlama yapan kulübün bütçesine FB Yandex de katkı sağlayacak. Bu sezon Aziz Yıldırım bence bir devrim yaparak artık takıma karışmayı bıraktı ve takıma sportif direktör getirdi.

Galatasaray ise bir çok taraftarını hayal kırıklığına uğrattı. 4. yıldızı takmanın verdiği sevinç pek uzun sürmemiş gibi sanki. Taraftar dönem boyunca İbrahimovic'i bekledi ancak istediğini bulamadı. Belki de Dursun Özbek ilk başta çıkıp yalanlamadığı için oldu bunlar. Öte yandan yapılan transferler ciddi transferler. Dünyada isim yapmış Lukas Podolski geldi takıma. Ayrıca orta sahada uzun pasların usta ismi ve Türkiye standartlarında gayet iyi bir oyun kurucu olan Bilal Kısa geldi takıma. Satılan, kiralık gönderilen oyuncular ise Alex Telles, Felipe Melo, Blerim Xmeaili, Ontiveiro oldu. Son dakika transferi olan Grosskreutz ise evrak hatası yüzünden Ocak ayına kadar forma giyemeyecek. Birçok taraftar yönetimin istifa etmesi gerektiğini düşünse de hiç de kötü transferler yapılmadı. Galatasaray'ın mali durumu göz önüne alınınca fena değil bu transferler.

Elimden geldiğince objektif olmaya çalıştım. Sizin düşünceleriniz neler ?
 
Ben kendi tuttuğum takım Fenerbahçe ile Galatasaray hakkında konuşacağım.
Nasıl yani iki tane takımmı tutuyorsunuz? Hem Galatasaray hem Fenerbahçe?

Ben Galatasaray'lıyım ve bu sene bence hiç iyi transfer yapamadılar. Fenerbahçe'nin transferleri daha iyiydi. Van Persie, Nani gibi oyuncuları ligimizde görmek sevindirici. :)
 
Bir Galatasaray taraftarı olarak, Dursun Özbek ve yönetimi ilk başta çıkıp, bizden yüksek bazlı transferler beklemeyin, yapamayız deseydi, kimse bu kadar ateş püskürmezdi. Galatasaray bu liseli özentisinden kurtulmalıdır. Dünya çapında başarılara imza atıp, bunu pazarlayamayan ender kulüplerdendir. Daha profesyonel kişilerce yönetilmesi gerekmektedir. Dursun Özbek seçimlerde, İbrahimoviç projemizdir, dedi. Keşke, Ahmet Özdoğan başkan seçilseydi. Yani dışardan birisi takımı bu kadar iyi manipüle edemezdi.
 
Son düzenleme:
4 büyüklerin transfer politikaları hakkında biraz konuşacağım.
İlk olarak Fenerbahçe'den biraz bahsetmek istiyorum. Alınan her oyuncunun potansiyeli yüksek oyuncular olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz. En iyi transferleri kuşkusuz Kjær. Neden Kjær diye sorarsanız, neredeyse Avrupa'daki tüm klüplerde forma giyebilecek kalitede bir oyuncu. Kendini kanıtlamış, potansiyeli yüksek ve 5 sene kadar ilk 11'de oynayabilecek bir oyuncu.
Bir diğer iyi transfer bence Markovic oldu kiralansa dahi Fener'e çok şey katabilecek bir oyuncu, aksini iddia edecek yoktur heralde :D
Nani ve Van Persie bence hem iyi hem kötü transferler oldu. Nani yüksek potansiyele sahip bir oyuncu. Ancak bu potansiyeli son yıllarda pek değerlendiremiyor. Yerine Shaqiri gibi bir oyuncu da alınabilirdi. Van Persie'ye gelince, Van Persie gibi bir forvet kesinlikle alınmalıydı (Emenike krizinden sonra) ancak yaşlı olduğundan dolayı en iyi seçim değildi bence.
Yine de alınan tüm oyuncuları teknik direktör itinayla seçmiş. Genelde seçtiği oyuncular ofansif ve potansiyelli. Ayrıca çoğunun yerine alternatif oyuncular da alınabilirdi ama teknik direktör kendi oynatabileceği oyuncuları seçti. Bu yüzden geri kalanına yorum yapma gereği duymuyorum, iyi transferler.
Galatasaray'a gelince, Bursaspor ile birlikte en çok kan kaybeden takım oldu. Melo ve Telles'in gidişi, ve yerlerin dolduracak oyuncuların gelmeyişi çok kötü oldu. Großkreutz skandalından bahsetmeyeceğim bile :D Podolski iyi bir transfer ancak paraya doyduğundan dolayı çok büyük bir performans beklemiyorum. Yani emeklilik için Türkiye'ye geldi diyebiliriz :D Caroll, Jem, Bilal'e gelince Galatasaray'a yakışan transferler olmadı bence. Yedek olarak iyi olabilirler ama ilk 11 için kanımca daha iyi oyunculara ihtiyacı vardı Galatasaray'ın.
Beşiktaş Transferlerinden çok iyi para kazandı ve yerlerini çok iyi doldurdu kanımca. Gomez ve Quaresma gerçekten iyi oyuncular. Gerçi ikisi de biraz yaşlı ve bu nedenden yavaş kalan oyuncular ama Şenol Güneş'in bunları göz önünde bulundurarak aldığı oyuncular olduğundan eminim. Tosic ve Beck de transfer gereken mevkilere ilaç oldu.
Trabzonspor'a gelince, bence Fenerbahçe'den sonra en iyi transferleri yaptılar. Marrko Marin, Mbia, N'Doye gerçekten iyi oyuncular. Defansa gelen Douglas ve Cavanda'da gerçekten nokta transferler diyebiliriz, malum Bosingwa yaşlandı ve defans hattında da Douglas kadar iyi bir oyuncu önceden bulunmuyordu.
Vay be, amma yazdım :D Sanırım forumda yazdığım en uzun yazılardan birisi, son söz olarak bütün takımlara başarılar diliyorum. Özellikle Beşiktaş ve Fenerbahçe inşallah Avrupa'da iyi yerlere gelebilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı