İ5 4590 ve R9 380 Tabanlı Sistem Toplama

alkinkasap

Hectopat
Katılım
5 Eylül 2015
Mesajlar
22
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Bir süredir bu forumu ve pek çok siteyi yeni bir bilgisayar istediğim için takip ediyorum. Bilgisayarı bugünün oyunlarını yüksek kalitede ve 1-2 sene sonrasını da yüksek sayılacak kalitede oynatacak şekilde düzenlemek istedim. Ayrıca belirteyim World of Warcraft oynuyorum ve aynı anda 5-10 (düşük kalitede) wow'u aynı anda açabilecek (bu kadar çok wow işlemci ve RAM istiyor) bir makine istiyorum. Sistemin yeterli olacağını düşünüyorum yalnız fikirlerinizi almak iyi gelecektir.


Sistemin şu anda her parça ayrı sitelerden topladığımda maliyeti 2550 tl yapıyor.

Bu fiyata önerebileceğiniz daha iyi bir sistem var mı?
Kaçlık bir psu bu sisteme yeter? 600-650 düşünüyorum yalnız emin değilim.
Önereceğiniz bir kasa var mı veya bir uzay kasa yapmayı düşünüyorum.

Bir sorumda anakartı

MSI H97 GAMING 3
ile değiştirmemi önerir misiniz? 100 tl gibi bir fark var arada.

Teşekkürler.
 
Sisteme 600 watt psu yeterli. Kasanız yoksa Zalman Z3 Plus'ın 600 watt'lık modeli gayet iyi.
SSD için Samsung Evo daha iyi olur. V300 serisi iyi değil.
Anakartı H97 Pc Mate de alabilirsiniz. Daha uygun fiyatlı olması lazım.
 
Gaming serileri daha iyi ses yongası ve daha iyi ethernet portu barındırır. bu da oyun sırasında daha iyi ses kalitesi sağlar. doğrudan 5.1 ses sistemlerini destekler. Online oyunlarda da daha sağlıklı bir internet bağlantısı sağlar. Pc Mate fiyat/performans ürünüdür. ucuzdur ve standart kullanım için idealdir. bütçeyi aşmak istemeyenlerin can simididir. H97M-G43, Pc mate'in burun farkıyla önündedir. Çok bir ekstrası yok. bütçe meselesi bu. Harcayacak param yok diyorsanız tercihinize göre -h veya z97 Pc Mate her türlü iş görür.
Bütçen yeterliyse 4590 + h97 Gaming 3'ü öneririm. Tabi Overclock'la işin yoksa. Ama overclock yaparım diyorsan 4690k ve z97 serisi bir anakart alman lazım. Yine bütçene göre 4690k ve z97 Pc Mate iyi bir ikili olabilir. Z97'nin gaming modelleri çok pahalı olabiliyor.
 
Açıklama için çok teşekkür ederim.
OC yapmayacağım diyorum ama bi yandan da yapsam mi diye gecmiyor degil. Tabi bi de bütçe meselesi var orada.
 
Amacınız oyunsa overclock gereksiz. Zaten overclock yapacaksanız bir de soğutucu masrafı çıkar.
Bütçeniz kısıtlıysa H97 Pc Mate, 4590 ve r9 380 tabanlı sistem yeterli. bir de samsung 850 evo 250 gb SSD eklerseniz çok ideal bir sistem olur. Hatta bütçeyi biraz zorlayıp anakartı H-81 yapıp, işlemciyi 4460 yapıp ekran kartında gtx 970 ya da r9 390'a çıkabilirsiniz. bu sayede daha yüksek oyun performansı elde edersiniz. 4590 ile 4460 arasında çok fazla performans farkı yok.
 
Ekran kartını çıkarmayı düşündüm yalnız 390 yapmışken 390x yapayım derim, o zaman bütçe cidden zorlanır :) Yoksa asıl gönlümde olan tabi ki r9 390x. İşlemci konusuna bakacağım aralarındaki fiyat farkı 30-40 liradan fazla değil sanırım. Fiyat farkı bu kadar düşükse muhtemelen 4590 ile devam ederim. SSD'yi dediğiniz gibi Samsung Evo alacağım. Fiyat farkı fazla yok, ama performansı anladığım kadarıyla fark ediyor.

Merak ettiğim bir şey de 280x 380den daha iyi bir tercih olur mu? 384 bitlik yapısıyla.
 
Bit mevzusuna bakmamak lazım 380 daha yeni bir kart. Youtube'dan 280x vs 380 diye yazın farklarını görürsünüz.
gtx 960 128 bit olmasına rağmen r9 380 ile kafa kafaya geliyor. teknolojik gelişim bit değerinden daha önemli. r9 380 4 gb modeli daha iyi bir tercih olur.
 
baya geç oldu ama topladığım sistem hakkında bilgilendirme yapacağım demiştim, yapayım.
sistem şöyle oldu:
i5 4460
Msi h97 gaming 3
Kingston Xmp Beast Hyperx 16gb 2x8gb 1600mhz
MSI R9 380 Gaming 4GB
Western Digital Blue 1TB
Zalman Z3 Plus
Corsair Builder 550w 80plus

seçtiğim parçalar için teker teker açıklama yapayım.

öncelikle işlemci. 4460 ile 4590 arasında çok düşük bir işlem gücü farkı var ve aradaki fiyat farkıne değmeyeceğini düşündüm. doğruda düşünmüşüm diyorum. hiç bir oyunda işlemci darboğazı yaşamadım, oyun dışındaki işlerimde de keşke 4590 alsaymışım dedirten bir şey olmadı.

anakartı gaming almamın sebepleri yukarıda arkadaşın anlattığı sebepler. işlemciden kıstığım parayı anakarta yatırdım iyi de yapmışım. ha bana sorarsanız gene çok büyük fark yok iki anakart arasında ama seçimimi bu yönde yapmak iyi oldu bence. msi bu anakarta oyuncular için güzel özellikler eklemiş.

ram konusunda kararımı vermiştim zaten. render gibi işlerle uğraşmadığım için ve anakartım 1600 mhz bandında olduğu için, bu da oyunlara fazlasıyla yettiği için uygun fiyattan 16 gb ram aldım. ram konusunda çok memnunum.

ekran kartı. olayın temeli. ekran kartı seçimim en uzun ve zor olan şeydi. nihayetinde r9 380'i seçme sebebim barındırdığı yeni teknoloji, dx12 desteği ve 4gb vram versiyonu idi. 4gb vram'li ekran kartı almanın keyfini Shadow of Mordorda doya doya ultra ayarlarda yaşadım. evet ekran kartının vram'i önemli değil diyenler olacaktır ama bende ekleyeyim yeni oyunlarda vram mecburen önemli bir yer kaplamaya başladı. yani vram yetersizliğinden keyfinizin kaçacağı oyunlara hazırlıklı olun bence. ekran kartımı r9 390 veya hatta r9 390x yapmak isterdim ama ekonomi işte arkadaşlar :)

ssd yerine harddisk seçtim çünkü 250 gb'ın dişimin kovuğuna yetmeyeceğini düşündüm. doğru da düşünmüşüm :) harddisk seçimimde pişman olduğum şey 2 tane 1 tblik almamış olmam. bunları raid'leyip ssd performansı yakalayabilirdim. 2 tb da harddiskim olurdu. şimdi üşeniyorum çünkü şu satırları yazdığım dakikalarda harddisk 920 gb dolu :)

kasada ucuza kaçacaksanız çok seçeneğiniz yok. zalman z3 gayet güzel bir kasa. parasının hakkını fazlasıyla veriyor.

psu 600-650 w bişey almayı düşünüyordum. vatandaki eleman 550 w önerdi. kesinlikle yeter felan dedi. bende parayı kurtaralım diye ok dedim ama şimdi pişmanım. sonradan aklım gelince hesaplarım sistem harcamam 500-510 w civarı yani yetiyor ama ileride ikinci ekran kartı ile crossfire yapmak istersem patlıyor. yani 2-3 sene sonra aynı ekran kartından bi tane daha alıp, işlemciyi işte 2-3 model üste taşıyıp o günün oyunlarını kral gibi oynayabileceğimi düşünüyordum ama o dakika da kendime bir de psu masrafı çıkaracağım artık.


ben sistemden son derece memnunum. bi de 24 inç benq monitor aldım. her dakika oyun oynayanları bilmem ama benim gibi biraz daha "casual" bir oyuncu iseniz, 4k oyun derdiniz yoksa bu sistem gayet ideal. şimdi ki aklım olsa hdd iki tane alır raid yapardım birde ilerisi için psuyu 650w felan yapardım. shadow of mordorda ultra 60-70 fps high 80-100 fps aralığı çekiyor. world of warcraftta very high ayarlar raidlerde, bglerde, büyük şehirlerde 60 fpsnin altına inmiyor ki bi kaç özellik ultra. tamamen ultra ise kalabalık mekanlarda 30 fps civarı, oyunun genel akışında 50-60 fps.

sistem güzel arkadaşlar. biraz uygun yerleri araştırır, vatandan alırken webdenal'da ucuz bana fiyatta güzellik çekin derseniz felan 2500 lira altına toplarsınız diye düşünüyorum.

iyi günler dilerim.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı