Powercolor R9 285'e Accelero Twin Turbo II takmak

NorthernsKnight

Kilopat
Katılım
2 Mayıs 2014
Mesajlar
3.293
Makaleler
32
Çözümler
1
Merhaba arkadaşlar. Powercolor R9 285 ekran kartımın aşırı ısınma sorunu olduğu için böyle bir çözüme başvurmak istedim. Ekran kartım yük altında 92 derecelere kadar çıkıyor. Oyunlarda bu ısılara çıktığı için frekans düşürme sorunu oluyor ve FPS'yi çok kötü bir şekilde etkiliyor. Servisi ile görüştüm ve bu kartın genel bir sorunu olduğunu dolaylı şekilde öğrendim. Garantiye göndersem bile yapılacak bir şey yok. Son çare olarak Amazonda gördüğüm bu soğutucuyu almak istedim. R9 285 ile uyumlu olduğunu sitesinde gördüm.

@er36po daha önce GTX 970'e bu tarz bir soğutucu montaj etmişti. Bu soğutucuyu alsam bana bir faydası olur mu öğrenmek istedim. Ayrıca soğutucu takarsam garanti durumu bozulacak mı gibi kafamda bir sürü deli soru var.

@er36po usta bu soğutucuyu almalı mıyım sence?

http://www.amazon.com/ARCTIC-Accele...444287587&sr=8-2&keywords=accelero+gpu+cooler

@er36po usta etiketledim görmedin galiba?
 
Üzerinde o soğutucu varken 92 dereceye ulaşması şaşırttı doğrusu. Bence siz yine de servise yollayın kartı.

Amazon'dan alacağınız o soğutucu ile stok soğutucu arasında yaklaşık 10-15 derece civarında oynayacaktır. Ki bu yine 80-85 derece civarında olacak anlamına geliyor. Yani yine de az bi sıcaklık olmamış olacak.

Evet, etikette sorun var. Son yaptığınız etiketin bildirimini aldım.

Ayrıca, size servis mi ''yapılacak bir şey yok'' dedi?
 
Evet servis dolaylı bir yol ile söyledi. Zaten fan tasarımına baktığımızda soğutma için çok yetersiz bir fan sistemi olduğunu düşünüyorum. 4000 RPM fan mı olur Allah aşkına? Amazon üzerinden bunu sipariş edip montaj yaparsam garanti konusunda sıkıntı olur mu?
 
Son düzenleme:
Evet, dandik bir soğutucuya benziyor, ayrıca 4 bin RPM için beyin gerek...

Kartın mevcut soğutucusunu söküp saklayın, daha sonra olur da kartta sıkıntı olursa orjinal soğutucuyu geri takıp servise öyle yollarsanız hiç bir sorun yaşamazsınız.

Yalnız, vidaları sökerken dikkat edin; yalama, çizik filan olmasın.
 
Bu sipariş edeceğim soğutucunun backplate olan versiyonları var. Benim linkini verdiğim ile backplate olan versiyonu arasında pek fark olur mu sence? Bir de montajı zor mu?
 
Evet, kesinlikle fark olacaktır. Zaten fiyatta da oldukça fark var. (Ortalama 5, belkide 10 derece civarında fark olacaktır)

Montajı çok zor değil. Sıkıntı yaşarsanız burada yardımlaşırız.
 
Aynen de öyle, zaten kendi sitesinde de yazmıyor. Bunun sebebi; uyup uymaması değil, her şekil uyar. Fakat senin kartın üst kısmında V-Ram'ler yok, baçkplate'nin görevi; o V-Ram'leri soğutmak.
 
Anladım, ben o zaman backplate olmayan versiyonu alayım. Yarın sipariş geçerim büyük ihtimal, çizgi RMA ile de görüşüyorum konu ile ilgili. Onlardan da net bir cevap aldığım zaman siparişi geçerim. Sağolasın yardımın için.
 
Evet, öyle yapın. Zaten backplate'nin sizin karta faydası olmayacaktır. Bunu en başta fark etmemiştim, daha sonra kartınızın görseline bakıp anladım.

''Çizgi RMA'' servis ise, kesin garanti bozulur diyecektir.:D
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı