Wacom Bamboo Vs. Intuos?

JosefStalin

Hectopat
Katılım
3 Ağustos 2015
Mesajlar
23
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar.Bir grafik tablet alacağım fakat teknik açıcan pek bilgim yok. Wacom marka en iyisi imiş bende bu markayı almaya karar verdim. Fakat genelde hobi tek tük olarak freelance işler çıkıyor bu işleri yaparken bana sıkıntı yaşatmamasını isterim. 300-350 TL bir bütçem var. Sizin önerileriniz neler? Teknik açıdan karşılaştırabilir misiniz? Teşekkürler.
 
Intuos ikinci el bulabiliyorsanız güzel olur, sıfır almak istiyorsanız 300 lira civarına biraz zor malesef. Bamboo fazlasıyla işinizi görecektir. Şu ana kadar tablet olmadan freelance işler yapabildiyseniz Bamboo size ilaç gibi gelir. Boyut olarak almayı planladığınız modeli iyi araştırın, "bu benim elime küçük geldi" muhabbetiyle karşılaşmayın. :) Hobi amaçlı kullanılacaksa teknik farkları belirlemeye çok gerek yok. Wacom deyince akan sular duruyor zaten. Daha ucuz olsun, aynı fiyata daha büyük tablet alayım derseniz UC Logic markasına da bakabilirsiniz. Lapazz PF1209 kullandım daha önce. Şuan Wacom PTZ-930 kullanıyorum. İkisinden de gayet memnun kaldım. Başka sorunuz olursa çekinmeden sorabilirsiniz.
 
Çok teşekkür ederim bamboo alacağım büyük ihtimalle a4 boyutunda olacak fakat bamboo modeliyle kalem gelmiyormuş. Sizin bu konuda bir tavsiyeniz var mı?
 
Kalem gelmiyor dediğiniz model hangisi? Alacağınız modelin ismini iyice araştırdığınızdan emin olun, herhangi bir yerinde Touch yazıyorsa dokunmatiği de var demektir. Bu size masraf olarak geri döner. Ben grafik tabletlerde dokunmatiği çok kullanışlı bulmuyorum. Kullandığım tabletlerde de dokunmatik modunu kapatarak kullandım hep. Tercih size kalmış. Pen & Touch adlı modeller var mesela, onların sadece Pen olan modellerini almak gerek. Pen & Touch'lar daha pahalı.

Şu model yeni çıkmış sanırım, bu sene içerisinde son baktığımda yoktu böyle bir model. A4 boyutunda değil ama güzel bir modele benziyor. Teknik özellikleri fiyatına göre güzel. Boyut size yeterli gelecekse bu modeli düşünebilirsiniz. Aktif kullanım alanı 15.2 cm x 9.5 cm. 4 tane kısayol atanabilir tuşu var. Hem kablolu hem kablosuz olarak kullanabilirmiş, pil mevcut içerisinde.
Wacom Global
Vatan Bilgisayar'da 320 liraya mevcut, başka sitelerden 265 liraya veya daha altına bulunabilir belki.
WACOM CTL-490DB-N INTUOS DRAW BE PEN
Wacom Intuos Draw Be P CTL-490DB-N Grafik Tablet

Bu önerdiğim modeli de forumlarda biraz araştırırsanız iyi olur, körü körüne almamak gerek.
 
Teşekkür ederim. Bamboo modellerinde kalem olmadığını başka bir forumdan arkadaş söyledi bende araştırmadan atladım direkt biraz tezcanlılık ettim. Şu an bakamıyorum ama en kısa sürede attığınız modellere bakmak istiyorum. Sizi birkaç defa daha rahatsız edebilirim şimdiden kusura bakmayın :).
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı