2300 TL Skylake Sistem Toplama

Anakarta işlemci fiyatına yakın bütçe ayırmak gereksiz bence eğer özel ihtiyaçların yoksa. İlla bütün parayı kullanmak istersen İ7 düşünülebilir. Fakat sürekli bir şeyler değişiyor, bugün kuracağın sistem kısa süre içinde piyasaya sunulan yeni teknolojiler karşısında demode olacak. Oyun için konuşursak İ5 bugün ve yakın gelecek için İ7 den farksız. DirectX 12 ile İ7 arayı açabilir. Şu da var kullanmayacağın FPS'yi ne yapacaksın? Çoğu oyunda 60 FPS sabitleyip oynuyoruz. 150 FPS verse ne işe yarayacak? Uzun ömürlü olur. Orası kesin, ama bu seferde uzun yıllar aynı sistemi kullandığın için sürekli yenilenen ve sahip olma isteği uyandıran teknolojilerden mahrum kalacaksın. 144 Hertz bir monitörün varsa yüksek FPS'yi zorlamanı anlarım. Diğer türlü ha 250 TL'lik Pentium G3258 kullanmışsın ha 1200 TL'lik İ7 pek farkı yok.

Tam olarak ne istediğini bilmiyorum, ama bence İ5 6500-6600 ve fiyatı uygun bir anakart ile 8 GB RAM iş görür. İlerde bir 8GB daha eklersin ya da şimdiden alabilirsin. Artan bütçe ile daha yüksek kapasiteli SSD, iyi bir fare, klavye gibi direk etkileşimde olduğun ekipmanlara yatırım yapabilirsin. Kasa öyle görünmese de önemli bir bileşen. HDD titreşimini önleyen, her ayrıntısı incelikle düşünülmüş bir kasaya yatırım yapmak boşa olmaz mesela. Zalman Z3 fiyatına göre iyi olsa da daha iyilerini bulmak mümkün.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı